Στο μυαλό το πάθημα της Μπαρτσελόνα και του Βαλβέρδε

Η ζημιά που έπαθε η ομάδα της Βαρκελώνης αποτελεί παράδειγμα προς αποφυγή για τον Ολυμπιακό και το θέμα έχει συζητηθεί εντός της ομάδας.

Στο μυαλό το πάθημα της Μπαρτσελόνα και του Βαλβέρδε

Το πιο εύκολο όταν έληξε το πρώτο παιχνίδι του Ολυμπιακού με την Κράσνονταρ ήταν να πει κανείς ότι «τελείωσε η πρόκριση, πηγαίνουμε για τουρισμό στο Κράσνονταρ». Στο μεγάλο λιμάνι, ωστόσο δεν μπαίνουν καν σε αυτή την διαδικασία.

Το 4-0 δεν κοιμίζει κανέναν στην ομάδα του Πειραιά και η αποστολή για τη Ρωσία δεν είναι καθόλου… τουριστική. Οι «ερυθρόλευκοι» έχουν έρθει στο Κράσνονταρ αποφασισμένοι να πάρουν τη νίκη. Τη θέλουν και έχουν πολλούς λόγους για να το πετύχουν.

Πάνω απ' όλα, όμως, έχουν έρθει για να παίξουν σοβαρά απέναντι σε μία καλή ομάδα όπως είναι η Κράσνονταρ. Μία ομάδα που πήγε στο Ντραγκάο και είχε την Πόρτο στο 2-0 στα πρώτα 13 λεπτά. Υπάρχει λοιπόν αυτό το δείγμα της Κράσνονταρ και ο Ολυμπιακός οφείλει να το έχει στο μυαλό του και να το λάβει σοβαρά υπόψη του.

Όταν μία ομάδα το έχει κάνει αυτό εκτός έδρας γιατί να μην μπορεί να το κάνει και στην έδρα της; Το παιχνίδι χρειάζεται προσοχή και το ποδόσφαιρο είναι ένα άθλημα που αν δεν το σεβαστείς θα σε τιμωρήσει, ενώ πολλάκις έχει αποδειχτεί πως δεν είναι δίκαιο άθλημα. Για όλα αυτά ο Ολυμπιακός δεν θέλει να την πατήσει και θέλει η βραδιά να είναι θριαμβευτική και ο κόσμος να χαρεί την πρόκριση στους ομίλους.

Από την άλλη εντός της ομάδας μη νομίζετε ότι δεν έχει αναφερθεί το παράδειγμα της Μπαρτσελόνα. Η ομάδα του πρώην προπονητή του Ολυμπιακού, Ερνέστο Βαλβέρδε πέρσι είχε νικήσει 3-0 τη Λίβερπουλ στη Βαρκελώνη και στη ρεβάνς αποκλείστηκε. Είναι ένα παράδειγμα προς αποφυγή και στο εσωτερικό της ομάδας έχει συζητηθεί. Ναι, η Κράσνονταρ δεν είναι η Λίβερπουλ, αλλά και η Μπαρτσελόνα είναι ένα τεράστιο μέγεθος που έπεσε θύμα μίας απίστευτης ανατροπής. Ο Ολυμπιακός τα έχει όλα αυτά στο μυαλό του και το βράδυ της Τρίτης θέλει να μπει στο γήπεδο για να τελειώσει την πρόκριση.