Το 4-0 του Ολυμπιακού και το 0-1 της Πόρτο με Κράσνονταρ

Το παράδειγμα της Πόρτο που αποκλείστηκε επειδή νόμιζε ότι είχε ήδη προκριθεί πρέπει να είναι οδηγός προς αποφυγή για τον Ολυμπιακό στη Ρωσία.

Το 4-0 του Ολυμπιακού και το 0-1 της Πόρτο με Κράσνονταρ

Η Πόρτο είχε νικήσει 1-0 στην έδρα της Κράσνονταρ και στον επαναληπτικό ολοφάνερα μπήκε στο γήπεδο για ένα διαδικαστικό παιχνίδι. Μέχρι να καταλάβει ότι δεν ήταν διαδικαστικό...έχανε με 3-0 και μετά έτρεχε και δεν έφτανε. Τελικά δεν...έφτασε!

Ο Ολυμπιακός έχει νικήσει με 4-0 την Κράσνονταρ στο πρώτο ματς, αλλά δεν έχει το παραμικρό δικαίωμα να αντιμετωπίσει με διαδικαστική διάθεση το ματς. Να υποτιμήσει τη σημασία του και να νομίζει ότι έχει ήδη προκριθεί. Διότι εάν για παράδειγμα έχει δεχτεί κι αυτός, όπως η Πόρτο, τρία γκολ στο ημίχρονο μετά όλα γίνονται, όπως δηλώνουν οι Ρώσοι στις συνεντεύξεις για τη ρεβάνς.

Η Κράσνονταρ δεν έχει να χάσει κάτι διότι όλοι τη θεωρούν χαμένη. Θα μπει στο γήπεδο με φουλ επιθετική διάθεση για να μπορέσει να σκοράρει γρήγορα ένα γκολ και να αρχίσει να φέρνει πίεση προς την ελληνική πλευρά. Είναι λογικό ότι με αυτό το στιλ παιχνιδιού θα αφήσει χώρους ανοιχτούς στη δική της άμυνα. Ο Ολυμπιακός έχει τους παίκτες, σε ποιότητα και ταχύτητα, ώστε να βάλει αυτός πρώτος ένα γκολ και μετά να έχει τη δυνατότητα να κάνει κι άλλο πάρτι, έπειτα από εκείνο στο πρώτο ματς στο «Γ. Καραϊσκάκης».

Από το πρώτο λεπτό μετά τη λήξη του πρώτου αγώνα και της θριαμβευτικής νίκης του Ολυμπιακού, όλοι οι άνθρωποι του, ο Μαρινάκης, ο Μαρτίνς, αλλά και οι ίδιοι οι παίκτες, δήλωσαν ότι στον επαναληπτικό της Ρωσίας θα παίξουν σαν να έχουν 0-0 αποτέλεσμα. Αυτό είναι εύκολο να το λες, αλλά θέλει και προσπάθεια να το εφαρμόσεις όταν ξέρεις ότι ακόμη και ένα δυο γκολ να δεχτείς είσαι καλυμμένος για την πρόκριση.

Διότι εάν οι Ρώσοι δεν έχουν να χάσουν τίποτα, ο Ολυμπιακός θα χάσει πάρα πολλά σε περίπτωση ανατροπής. Την πρόκριση, τα χρήματα, τη δόξα και την ηρεμία του. Θα γίνει άνω κάτω και θα χρειαστεί μεγάλος κόπος ώστε να επανέλθει σε ισορροπία. Χρειάζεται, λοιπόν, σύνεση και πρόνοια ώστε να μην συμβεί τίποτα από τα παραπάνω. Και να επισφραγιστεί με τον καλύτερο τρόπο μια πρόκριση που έχει φτάσει να θεωρείται δεδομένη μετά την επιβλητική εμφάνιση και το σκορ του πρώτου ματς. Δεν είναι όμως δεδομένη...