Ολυμπιακός: Η «έκρηξη» Ποντένσε και το «σημάδι» στον Ραμίρεζ

Ο Πέδρο Μαρτίνς είχε εστιάσει στον αριστερό μπακ της Κράσνονταρ και στις ανασταλτικές του αδυναμίες. Έτριβε τα χέρια του με την εμφάνιση του Ποντένσε.

Ολυμπιακός: Η «έκρηξη» Ποντένσε και το «σημάδι» στον Ραμίρεζ

Την περίμενε καιρό μία τέτοια εμφάνιση ο Μαρτίνς. Αναφερόμαστε φυσικά στον Ντάνιελ Ποντένσε. Την περίμενε από τα πρώτα ματς του Ολυμπιακού στο «οδοιπορικό» των προκριματικών του καλοκαιριού.

Ο Πορτογάλος εξτρέμ που έπαιξε και στα πέντε ματς ως βασικός, φύλαγε την «έκρηξή» του για το πιο δύσκολο παιχνίδι, εκεί όπου ήξεραν όλοι ότι θα μετρούσε η προσωπικότητα και ο τσαμπουκάς, εκεί όπου ναι μεν θα «μιλούσε» το Καραϊσκάκη, αλλά έπρεπε να «μιλήσουν» και τα πρώτα βιολιά των «ερυθρολεύκων».

Κανένας δεν υστέρησε στην αναμέτρηση με την Κράσνονταρ. Και σίγουρα ο Ποντένσε αποτέλεσε ένα σημείο αναφοράς στο θριαμβευτικό 4-0 επί των Ρώσων. Ο Ντάνιελ έδειξε ότι πείσμωσε από κάποιες παρατηρήσεις που του είχε κάνει ο Μαρτίνς μετά το παιχνίδι με την Μπασάκσεχιρ και η Κράσνονταρ αισθάνθηκε για τα καλά στο πετσί της ότι ο Ποντένσε ξεχειλίζει από ποιότητα.

Σε όλα αυτά θα πρέπει να προσθέσουμε το εξής: Σημαντικό ρόλο στην «έκρηξη» του Ποντένσε έπαιξε και ο Πέδρο Μαρτίνς, ο οποίος είχε «διαβάσει» πολύ καλά την Κράσνονταρ και μεταξύ άλλων είχε «σημαδέψει» την αριστερή της πλευράς.

Συγκεκριμένα, τον Ραμίρεζ είχε σε… περίοπτη θέση ως προς το πού θα πρέπει να «χτυπήσουν» οι «ερυθρόλευκοι». Ο Ποντένσε λοιπόν έπαιξε από εκείνη την πλευρά και ο αριστερός μπακ της Κράσνονταρ βρήκε κακό μπελά.

Επίσης, είδαμε πολλές φορές τον Ελαμπντελαουί να δίνει βοήθειες επιθετικά, ενώ και ο Βαλμπουενά τραβήχτηκε αρκετές φορές στα δεξιά για να προκαλέσει υπεραριθμία απέναντι στον Ραμίρεζ που είχε χάσει ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο τη γη κάτω από τα πόδια του. Μπήκε στη συνέχεια και ο Ραντζέλοβιτς και έδεσε το… γλυκό για τον 25χρονο μπακ από το Εκουαδόρ.

Αυτό που κρατάει όμως περισσότερο ο Μαρτίνς είναι ότι ο Ποντένσε φώναξε βροντερό «παρών» και αυτό είναι κάτι που θα βοηθήσει τον Πορτογάλο εξτρέμ και στον τομέα της ψυχολογίας ενόψει της συνέχειας. Χρειαζόταν μία τέτοια εμφάνιση ο «κοντός»…