Γκερέρο: Από φευγάτος εξελίχθηκε σε παίκτη – κλειδί για τους ομίλους

Είχαν χαθεί τα ίχνη του Γκερέρο στα τελειώματα της περασμένης σεζόν, οι πληροφορίες ανέφεραν ότι δύσκολα θα έμενε στον Ολυμπιακό, αλλά ο Ισπανός έφερε τα πάνω – κάτω με το σπαθί του και την εργατικότητά του.

Γκερέρο: Από φευγάτος εξελίχθηκε σε παίκτη – κλειδί για τους ομίλους

Ο Πέδρο Μαρτίνς δεν χαρίζεται και το έχει αποδείξει από την πρώτη στιγμή. Ο Γιάγια Τουρέ είχε νιώσει για τα καλά στο πετσί του ότι ο Πορτογάλος τεχνικός του Ολυμπιακού δεν χαμπαριάζει από ονόματα.

«Όποιος είναι σε καλή κατάσταση, θα αγωνιστεί», έχει τονίσει επανειλημμένως ο Μαρτίνς και η περίπτωση του Μιγκέλ Άνχελ Γκερέρο είναι η πιο χαρακτηριστική.

Πέρσι ξεκίνησε βασικός στα προκριματικά του Europa League. Ήταν βασικός και τον χειμώνα μέχρι που έπαθε μια ζημιά στο Λουξεμβούργο. Έχασε τη θέση του από τον Χασάν, στη συνέχεια ήρθε και ο Σολδάνο, με αποτέλεσμα ο Μαρτίνς να τον έχει μεταξύ πάγκου και εξέδρας από το ματς της Τούμπας και έπειτα! Ουσιαστικά από τον Μάρτιο έως τα τέλη Απριλίου ο Γκερέρο ήταν ο ορισμός της «ρεζέρβας».

Πριν καν ξεκινήσει η φετινή προετοιμασία είχε φτάσει στα αυτιά μανατζαραίων ότι ο Ολυμπιακός δεν θα είχε κανένα πρόβλημα να τον πουλήσει. Ο Γκερέρο στις πρώτες του μέρες στον Ρέντη έδειξε ότι ήθελε αρκετή δουλειά στη φυσική κατάσταση και αμέσως άρχισαν πάλι τα σενάρια περί αποχώρησής του από το λιμάνι. Σε όλα αυτά προσθέστε και την πληροφόρηση που υπήρχε ότι ο Μαρτίνς ήθελε να δώσει μία δεύτερη ευκαιρία στον Σολδάνο.

Τελικά, ο Γκερέρο έφερε τα πάνω-κάτω. Στα φιλικά της Πολωνίας και της Αυστρίας άφησε τα διαπιστευτήριά του. Ο δε Σολδάνο ήταν άφαντος. Ο Ελ Αραμπί αποκτήθηκε μία μέρα προτού η ομάδα «μετακομίσει» στην Αυστρία για μία εβδομάδα για το τελευταίο στάδιο της προετοιμασίας της στο εξωτερικό. Ο Γκερέρο άρχισε να ξανακερδίζει για τα καλά την εμπιστοσύνη του προπονητή του.

Μέχρι που έφτασε στο σημείο να είναι βασικός στα πρώτα πέντε επίσημα ματς της χρονιάς ή για την ακρίβεια στους πρώτους πέντε «τελικούς». Με την Κράσνονταρ ήταν χάρμα ιδέσθαι, όχι τόσο πολύ για το γκολ που πέτυχε, αλλά κυρίως για τη μαχητικότητά του. Αυτό άρεσε στον Μαρτίνς. Έβλεπε έναν ποδοσφαιριστή που πήγαινε με δύναμη στις φάσεις, που τα έβαλε με το θηρίο της Κράσνονταρ (Σπάχιτς) και δεν φοβήθηκε.

Ήταν ο πρώτος… αμυντικός του Ολυμπιακού στην πίεση ψηλά που ασκούσαν οι «ερυθρόλευκοι». Ο Πέδρο Μαρτίνς τρίβει τα χέρια του με την μεταμόρφωση (προς το καλύτερο φυσικά) του Γκερέρο. Και είναι ένα θέμα πλέον πώς θα καταφέρει να τον βγάλει ο Ελ Αραμπί από την ενδεκάδα.

Κομματάκι δύσκολο για την ώρα… Ίσως το Σάββατο (24/8) με τον Αστέρα Τρίπολης ο Ελ Αραμπί να βρεθεί στην ενδεκάδα για να ξεκουράσει τον Γκερέρο, προκειμένου να πάει πιο «φρέσκος» στην Ρωσία. Ίσως… Και λέμε «ίσως», γιατί ο Γκερέρο θέλει να παίξει και με τον Αστέρα. Δεν θέλει με τίποτα να χάσει τον ρυθμό του…