Ο Μπεργκ πώς να αισθάνεται τώρα;

Τι πέρασε από το μυαλό του Σουηδού επιθετικού που τον φλέρταρε ο Ολυμπιακός το καλοκαίρι και τελικά προτίμησε το παγωμένο Κράσνονταρ από τον Πειραιά.

Ο Μπεργκ πώς να αισθάνεται τώρα;

Βραδιά σαν αυτή με την Κράσνονταρ είναι από εκείνες που μένουν βαθιά χαραγμένες στη μνήμη όλων και φυσικά δείχνουν το μέταλλο που έχει η ομάδα και τη δουλειά που γίνεται. Ο Ολυμπιακός βρίσκεται με το ενάμιση πόδι στους ομίλους του Champions League έχοντας κάνει μία τρελή πορεία στα προκριματικά της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Το 4-0 δεν αφήνει πολλά περιθώρια στην Κράσνονταρ για τη ρεβάνς, αλλά από την άλλη να είστε σίγουροι ότι θα ανοίξει μεγάλη κουβέντα γύρω από τα μεταγραφικά θέματα της ομάδας. Όλα αυτά θα μας απασχολήσουν τις επόμενες ημέρες, αλλά αυτή τη στιγμή θα ασχοληθούμε με έναν ποδοσφαιριστή που απασχόλησε πολύ τον Ολυμπιακό το προηγούμενο διάστημα.

Ο Μάρκους Μπεργκ ήταν πολύ ψηλά στη λίστα των Πειραιωτών για να καλύψει τη θέση του βασικού επιθετικού. Οι δύο πλευρές βρίσκονταν σε ανοιχτή γραμμή και μάλιστα είχαν φτάσει και αρκετά κοντά. Οι συνθήκες δεν ωρίμασαν όσο θα έπρεπε προκειμένου να γίνει η μεταγραφή και ο Σουηδός επέλεξε να συνεχίσει στην Κράσνονταρ. Πήρε καλά χρήματα έχοντας απορρίψει την προοπτική του Ολυμπιακού και της επιστροφής στην Ελλάδα.

Το ποδόσφαιρο, ωστόσο δημιουργεί ωραίες ιστορίες και μία τέτοια παίχτηκε και το βράδυ της Τετάρτης στο "Γ. Καραϊσκάκης". Ο Σουηδός γύρισε στο φαληρικό γήπεδο ως αντίπαλος. Έπαιξε βασικός και ήλπιζε να είναι καθοριστικός για την ομάδα του. Άκουσε τον κόσμο του Ολυμπιακού να τον αποδοκιμάζει και έζησε τον απόλυτο εφιάλτη.

Πραγματοποίησε μία κάκιστη εμφάνιση και είναι χαρακτηριστικό πως ακόμα και στη φάση που βρέθηκε σε θέση βολής περισσότερο προσπάθησε να ξεφορτωθεί τη μπάλα παρά να την στείλει στα δίχτυα. Έδειξε σε κακή κατάσταση, ήταν άφαντος και χάθηκε ανάμεσα στα θηρία Σεμέδο και Μεριά. Από την άλλη είδε τον Ολυμπιακό που τον φλέρταρε όλο το καλοκαίρι να βάζει τέσσερα γκολ στην ομάδα του και να είναι έτοιμος να κουνήσει σεντόνι και τον χειμώνα.

Είδε μία ομάδα οργανωμένη με σωστή τακτική και να παίζει επιθετικό ποδόσφαιρο. Δεν θα ήθελε άραγε να έχει συμπαίκτες σαν τον Βαλμπουενά και τον Ποντένσε ή τον Γκιγιέρμε; Είδε τον Γκερέρο, τον βασικό επιθετικό του Ολυμπιακού να βάζει ένα πολύ ωραίο γκολ και να ανοίγει το δρόμο της πρόκρισης. Ο Μπεργκ βγήκε στο 69', κάθισε στον πάγκο και δεν μπορεί να μην περνούσαν από το μυαλό του τα διλήμματα που είχε όταν ο Ολυμπιακός του χτυπούσε την πόρτα. Σίγουρα θα σκεφτόταν τον χειμώνα στο παγωμένο Κράσνονταρ χωρίς Champions League.

Από την άλλη, όμως, ο Ολυμπιακός δεν βγήκε χαμένος από το γεγονός πως δεν υπήρξε συμφωνία με τον Μπεργκ. Αντίθετα με την εικόνα που έδειξε στο Καραϊσκάκη μπορεί να αισθάνονται και ανακουφισμένοι στον Πειραιά. Και με την ευκαιρία της κουβέντας για τον Μπεργκ, ο Πέδρο Μαρτίνς σίγουρα είναι δικαιωμένος για τις απόψεις του για τον Σουηδό επιθετικό.