Ο Ρόι Κάρολ στο «ΦΩΣ»: «Θα είναι μάχη, δωδέκατος παίκτης ο κόσμος»

Ο Βορειοϊρλανδός που ήταν πρωταγωνιστής στην τελευταία πρόκριση του Ολυμπιακού επί ρωσικής ομάδας είναι στο πλευρό της ομάδας του Πειραιά για την αποψινή αναμέτρηση.

Ο Ρόι Κάρολ στο «ΦΩΣ»: «Θα είναι μάχη, δωδέκατος παίκτης ο κόσμος»

Το παρελθόν μας έχει διδάξει πως τα παιχνίδια με ρωσικούς συλλόγους θέλουν μεγάλη προσπάθεια και απαιτούν "μάχη". Η τελευταία πρόκριση του Ολυμπιακού επί ρωσικής ομάδας σημειώθηκε πριν επτά χρόνια και συγκεκριμένα το 2012. Οι Πειραιώτες τότε απέκλεισαν την Ρούμπιν Καζάν για τη φάση των "32" του Europa League. Εκείνες οι διπλές αναμετρήσεις με τη Ρούμπιν έχουν μείνει χαραγμένες στη μνήμη του κόσμου για την υπερπροσπάθεια και την αυταπάρνηση του Ρόι Κάρολ.

Ο Βορειοϊρλανδός πορτιέρε στο πρώτο παιχνίδι, στη Μόσχα είχε μπει ως αλλαγή στη θέση του Μέγιερι που αποβλήθηκε και έπιασε πέναλτι του Νάτχο. Στη ρεβάνς στο "Γ. Καραϊσκάκης" αντιμετώπιζε πρόβλημα τραυματισμού, αλλά έμεινε στον αγωνιστικό χώρο, διότι στον πάγκο υπήρχε ο άπειρος Ιβάν Μπάμποβιτς. Η Ρούμπιν πίεζε, όλο το γήπεδο ήταν όρθιο και αποθέωνε τον Κάρολ που έπιανε τα άπιαστα.

Το «ΦΩΣ» εντόπισε τον Ρόι Κάρολ, ο οποίος είναι ένα πρόσωπο που λατρεύει ο κόσμος του Ολυμπιακού και ποτέ δεν τον έχει ξεχάσει. Ο Βορειοϊρλανδός με μεγάλη του χαρά δέχτηκε να μας μιλήσει για την αναμέτρηση του Ολυμπιακού με την Κράσνονταρ, αφού η ομάδα του Πειραιά καλείται επτά χρόνια μετά να αποκλείσει Ρώσους για να μπει στους ομίλους του Champions League. «Πρώτα απ’ όλα να ξέρετε ότι σας αγαπώ όλους και μου λείπει πολύ ο Ολυμπιακός. Δεν έχω ξεχάσει τον Ολυμπιακό και όλα όσα έζησε εκεί. Ελπίζω να πάρει ένα καλό αποτέλεσμα και να ζήσει μία ωραία νύχτα στο Καραϊσκάκη. Θα παρακολουθήσω το ματς και ελπίζω να δω ένα θετικό αποτέλεσμα», είπε αρχικά ο Ρόι Κάρολ.

Ο ίδιος ξέρει καλά πόσο δύσκολα είναι αυτά τα παιχνίδια και τι χρειάζεται για να μπορέσει μία ομάδα να φτάσει στην πρόκριση. Το «Γ. Καραϊσκάκης» σαφώς και θα παίξει πολύ σημαντικό ρόλο σε αυτό το ζευγάρι και θα κρίνει σε μεγάλο βαθμό το εισιτήριο για τους ομίλους του Champions League. «Ήταν συγκλονιστική εκείνη η βραδιά και θυμάμαι πολύ έντονα την ώθηση που μας έδινε ο κόσμος για να πάρουμε την πρόκριση», λέει ο Κάρολ γυρίζοντας το χρόνο πίσω. Το σημαντικό, όμως, για τον ίδιο είναι οι ποδοσφαιριστές που θα κληθούν να παίξουν να είναι έτοιμοι για μία μάχη και ο κόσμος να είναι ο δωδέκατος παίκτης όπως συμβαίνει πάντα στο Φάληρο.

«Σε αυτά τα παιχνίδια χρειάζεται να παλέψεις, να δώσεις μάχη και να παίξουν όλοι πολύ καλά και ενωμένοι. Όταν ο Ολυμπιακός παίζει στο Καραϊσκάκη ο κόσμος είναι ο δωδέκατος παίκτης του. Έτσι πρέπει να γίνει και σε αυτό το παιχνίδι. Οι οπαδοί βοηθούν πολύ την ομάδα και τους έχει μεγάλη ανάγκη. Θα πρέπει να έχουν υπομονή και να δώσουν ώθηση. Είναι σημαντικό να πάρει ένα καλό αποτέλεσμα, διότι τώρα η ρεβάνς είναι στη Ρωσία, ενώ τότε παίζαμε στον Πειραιά το δεύτερο ματς», είπε ο Ρόι Κάρολ. Όσον αφορά στο ποιοι παίκτες θα είναι καθοριστικοί γι’ αυτή την αναμέτρηση δεν θέλησε να ξεχωρίσει κάποιον. «Σε αυτά τα παιχνίδια το σημαντικό είναι να παίζουν ενωμένα και ο ένας να παλεύει για τον άλλον. Είναι δύσκολα ματς με ιδιαιτερότητες και οι ποδοσφαιριστές πρέπει να είναι προσηλωμένοι στο πλάνο του προπονητή τους», τόνισε ο Ρόι Κάρολ.

Κλείνοντας υποσχέθηκε πως θα βρεθεί σύντομα στο φαληρικό γήπεδο για να παρακολουθήσει παιχνίδι του Ολυμπιακού. «Εύχομαι στην οικογένεια του Ολυμπιακού τα καλύτερα και να πάρουν τη νίκη επί της Κράσνονταρ. Μία μέρα θα έρθω στην Ελλάδα για να τους δω από κοντά στο Καραϊσκάκη», ήταν τα λόγια του Βορειοϊρλανδού.