Ολυμπιακός- Κράσνονταρ: Το VAR και ο διαιτητής Γκράντε

Ο «εδράκιας» μα...«γκαντέμης» ρέφερι, το VAR και άλλες χρήσιμες λεπτομέρειες για την προσπάθεια του Ολυμπιακού να νικήσει την Κράσνονταρ. 

Ολυμπιακός- Κράσνονταρ: Το VAR και ο διαιτητής Γκράντε

Είναι πολύ σημαντικό και άξιο μεγάλης προσοχής τοπ γεγονός ότι ο Ολυμπιακός θα παίξει για πρώτη φορά στην ιστορία του το βράδυ της Τετάρτης κόντρα στην Κράσνονταρ, με το VAR να ισχύει στην αναμέτρηση. Δεν είναι εύκολο για τις ομάδες να το... συνηθίσουν, έχει φανεί και στα πρώτα φετινά παιχνίδια της Premier League.

Όπως δεν είναι εύκολο να προσαρμοστεί και ο κόσμος, ο οποίος θα περιμένει σε κάθε φάση να δει αν θα πανηγυρίσει, θα διαμαρτυρηθεί και γενικά τι θα κάνει!
Οι οπαδοί του Ολυμπιακού παρέδωσαν ρεσιτάλ συμπεριφοράς στα δύο προηγούμενα ματς της ομάδας για τα προκριματικά του Champions League κι αυτό θα πράξουν και εναντίον της Κράσνονταρ. Τι VAR και...ξεVAR. Απλά θα χρειαστεί λίγο μεγαλύτερη προσοχή και στον αγωνιστικό χώρο και στην εξέδρα για την αντιμετώπιση της νέας τεχνολογίας.

Ο Γκράντε ορίστηκε να διαιτητεύσει το Ολυμπιακός - Κράσνονταρ

Άλλωστε τον πρώτο λόγο εξακολουθεί να τον έχει ο διαιτητής. Κι ο Ισπανός ρέφερι που ορίστηκε από την UEFA για το παιχνίδι με τους Ρώσους, ο Κάρλος Ντελ Θέρο Γκράντε έχει κάποιες ιδιαιτερότητες. Σίγουρα δεν είναι «γουρλής» για τις ελληνικές ομάδες, καθώς έχει φέρει μόνο μία ισοπαλία (το ΑΕΚ-Ντιναμό Κιέβου 1-1 το 2015) και όλες οι υπόλοιπες φορές που έπαιξε Έλληνες τους αποχαιρέτισε... χαμένους. Το ΑΠΟΕΛ-Ολυμπιακός 2-0 διαμορφώθηκε από λάθη των παικτών του Ολυμπιακού (Λεάλι, Ντα Κόστα) και ο διαιτητής δεν έπαιξε κανένα ρόλο ούτε υπήρχαν παράπονα. Πέρυσι σφύριξε το Άγιαξ-ΑΕΚ 3-0, ενώ έχει παίξει και την Εθνική ομάδα σε μία φιλική ήττα της από τη Σαουδική Αραβία με 2-0 το 2015!

Το καλό είναι ότι γενικά πρόκειται για «εδράκια» ρέφερι αφού στα ματς των ευρωπαϊκών διοργανώσεων την τελευταία διετία έχει μόνο δύο διπλά κι αυτά της... Μάντσεστερ Σίτι! Τα υπόλοιπα επτά παιχνίδια του ήταν με νίκες των γηπεδούχων και ισοπαλίες. Ενώ από τα δέκα πέναλτι που έχει σφυρίξει στην Ευρώπη, τα εννιά είναι υπέρ των γηπεδούχων και ένα για τους φιλοξενούμενους! Κι από τις έξι κόκκινες κάρτες, η μία είναι σε παίκτη γηπεδούχου και οι πέντε σε φιλοξενούμενους!

Στην Ισπανία δεν τον έχουν βάλει σε clasico και σφυρίζει κυρίως την Μπαρτσελόνα και σπάνια την Ρεάλ. Τα μεγάλα παιχνίδια του είναι ο τελικός του Κυπέλλου Ισπανίας ανάμεσα σε Μπαρτσελόνα και Σεβίλλη, όπου είχε αποβάλει τον Ματσεράνο στο 36΄και δύο παίκτες της Σεβίλλης (Μπανέγκα και Καρίτσο) στο τελευταίο λεπτό της κανονικής διάρκειας και της παράτασης, με την Μπαρτσελόνα να επικρατεί τον Μάη του 2016 με 2-0. Και ο περσινός τελικός του Σούπερ Καπ Ισπανίας, πάλι ανάμεσα σε Μπαρτσελόνα και Σεβίλλη. Πάλι με νικήτρια την Μπάρτσα με 2-1, με τον Γκράντε να δίνει πέναλτι υπέρ της Σεβίλλης στο 90΄, αλλά το έπιασε ο Τερ Στέγκεν.

Πιστεύω ότι ο Ολυμπιακός θα έχει καλή διαιτησία την Τετάρτη και δεν θα αντιμετωπίσει εμπόδια από τον Ισπανό. Ούτε από το VAR εφόσον είναι απολύτως συγκεντρωμένος στο παιχνίδι του και δεν ασχολείται με τίποτε άλλο από τα υπόλοιπα. Περισσότερα για το ματς, την παραμονή και ανήμερα αυτής της σπουδαίας και κρίσιμης για όλη τη σεζόν του Ολυμπιακού αναμέτρησης...