Ολυμπιακός: Άλλο το «Ντραγκάο» και άλλο το «Γ. Καραϊσκάκης»

Το αήττητο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» των προκριματικών και ο κυνικός Ολυμπιακός του Πέδρο Μαρτίνς στέλνουν μήνυμα στην Κράσνονταρ ότι τα πράγματα είναι αλλιώς.

Ολυμπιακός: Άλλο το «Ντραγκάο» και άλλο το «Γ. Καραϊσκάκης»

Το μονοπάτι των προκριματικών δεν είναι απλή ιστορία και οι παγίδες που υπάρχουν σε αυτό είναι πολλές. Αν δεν τις προσέξεις είναι εύκολο να πάθεις χοντρή ζημιά, αλλά στον Ολυμπιακό έχουν μάθει τα τελευταία χρόνια από αυτή τη διαδικασία.

Πολλοί ήταν εκείνοι που χάρηκαν στο άκουσμα της είδησης του αποκλεισμού της Πόρτο από την Κράσνονταρ, όμως, όσοι γνωρίζουν δεν πέταξαν και στα σύννεφα. Η ρωσική ομάδα είναι επικίνδυνη, είναι δυνατή και έδειξε τα δόντια της στο «Ντραγκάο» όταν και φιλοδώρησε με τρία γκολ τους «Δράκους».

Το σημαντικό πλεονέκτημα που έχει έναντι των Πορτογάλων είναι πως στα πόδια της έχει έξι επίσημα παιχνίδια για το πρωτάθλημα. Όπως και να το κάνουμε, όμως, είναι ένα σημαντικό πλεονέκτημα σε αντίθεση με την Πόρτο που ακόμα… ψάχνεται.

Από την άλλη, όμως ο Ολυμπιακός δεν περπατάει σε ένα άγνωστο μονοπάτι. Ξέρει πλέον τις παγίδες, ξέρει τις δυσκολίες και έχει δείξει πως φέτος θα είναι και πιο κυνικός. Δεν θα σταθεί μόνο στο καλό ποδόσφαιρο, αλλά θα βάλει ως προτεραιότητα το αποτέλεσμα και ήδη τα έχει καταφέρει περίφημα σε αυτά τα τέσσερα πρώτα παιχνίδια που έπαιξε.

Κάτι ακόμα πολύ σημαντικό για τον Ολυμπιακό στη διαδικασία των προκριματικών είναι η έδρα. Οι «ερυθρόλευκοι» τα τελευταία καλοκαίρια που έχουν… μπλέξει σε αυτή την ιστορία έχουν δείξει ότι ξέρουν να εκμεταλλεύονται το «Γ. Καραϊσκάκης». Στη διαδικασία των προκριματικών ο Ολυμπιακός δεν έχει χάσει ούτε ένα εντός έδρας παιχνίδι!

Από τη σεζόν 2015-2016 όταν και ξεκίνησε η ιστορία των προκριματικών ο Ολυμπιακός δεν έχασε ματς στο «σπίτι» του. Ακόμα κι αν αποδείχτηκε ότι δεν ήταν αρκετό αυτό τουλάχιστον κράτησε το αήττητο στην έδρα του. Τότε είχε το 0-0 με την Μπερ Σεβά και τη νίκη επί της Αρούκα για το Europa League. Την επόμενη σεζόν είχε το 2-2 με τη Παρτιζάν και το 2-1 επί της Ριέκα για τα προκριματικά του Champions League. Πέρσι νίκησε για τα προκριματικά του Europa League Λουκέρνη και Μπέρνλι και φέτος έχει ήδη νίκες επί της Βικτόρια Πλζεν και της Μπασακσεχίρ για τα προκριματικά του Champions League.

Επομένως το ματς της ερχόμενης Τετάρτης θα καθορίσει σε μεγάλο βαθμό ποιος θα πάρει το εισιτήριο για τους ομίλους. Και η Κράσνονταρ γνωρίζει πως ήταν σπουδαίο το διπλό επί της Πόρτο, αλλά το Καραϊσκάκης είναι αλλιώς.