Καλύτερη η Κράσνονταρ από Μπασάκ και Πλζεν. Από Ολυμπιακό;

Οι εντυπώσεις από τις τελευταίες εμφανίσεις της Κράσνονταρ και τι χρειάζεται να έχει ο Ολυμπιακός για να την αποκλείσει.

Καλύτερη η Κράσνονταρ από Μπασάκ και Πλζεν. Από Ολυμπιακό;

Εντός του Ολυμπιακού, όχι από δικές μας εκτιμήσεις και απόψεις, η Κράσνονταρ θεωρείται μια ομάδα όχι απλώς πιο ποιοτική από την Μπασακσεχίρ και την Πλζεν, πολύ καλύτερη από τις δύο προηγούμενες αντιπάλους των ερυθρόλευκων στα φετινά προκριματικά.

Είναι ένα σύνολο καλοδουλεμένο, στηρίζεται πολύ στο κέντρο της και ειδικά στον εξαιρετικό Ολλανδό Τόνι Βιλένα που είχε «λυσσάξει» κάποτε ο Σίλβα να τον φέρει στον Πειραιά, αλλά κανείς δεν ξέρει γιατί δεν προσπάθησε να τον έχει μαζί του στην Premier League, έχει απίστευτα γρήγορους και επικίνδυνους εξτρέμ όως είναι ο Βάντερσον και ο Σουλεϊμάνοφ και σέντερ φορ τέτοιους που ο Μάρκους Μπεργκ δεν μπορεί να βρει μόνιμη θέση στο αρχικό σχήμα.

Για να περάσει αυτή την ομάδα ο Ολυμπιακός, όπως την είδαμε και στο ματς με την Πόρτο, αλλά και σε αυτό πριν από μερικές ώρες με την πολύ πιο αδύναμη Ταμπόφ, πρέπει να το πιστέψει πολύ, να τρέξει ακόμη περισσότερο και να είναι ακόμη πιο έξυπνος, αμυντικά δυνατός και αν θέλετε και τυχερός σε σχέση με τις προηγούμενες φάσεις.

Η Κράσνονταρ είναι και μια ομάδα με αδυναμίες. Μετά το γκολ που πέτυχε στο παιχνίδι του Σαββάτου, δεν είχε τρόπο να ελέγξει το ματς και οι νεοφώτιστοι γηπεδούχοι έκαναν αρκετές φάσεις, κυρίως με πλαγιοκοπήσεις και με παίκτες παραπάνω στις πλευρές. ειδικά στη δεξιά της άμυνας της Κράσνονταρ. Εκεί κάποιες φορές προκλήθηκε πανικός. Σκέφτομαι κάποιες φάσεις με Ποντένσε, Βαλμπουενά που αλλάζουν αστραπιαία θέσεις και μπάλα τι μπορεί καλό να συμβεί. Σίγουρα το σκέφτεται και ο Μαρτίνς. Που επίσης σίγουρα δεν θα σταματήσει να λέει όλες αυτές τις μέρες να υπάρχει μεγάλη προσοχή στα πρώτα λεπτά και στους αιφνιδιασμούς του αντίπαλου που επιχειρούν οι Ρώσοι.

Αλλά κι ο Ολυμπιακός είναι μια ομάδα που ξέρει καλά να αιφνιδιάζει. Ειδικά στις αρχές της επανάληψης. Η Κράσνονταρ είναι μια πολύ καλή ομάδα, καλύτερη από την Μπασάκ και την Πλζεν. Από τον Ολυμπιακό; Θα το δούμε. Πάντως οι ερυθρόλευκοι έχουν ένα λόγο παραπάνω να έχουν τα μάτια τους δεκατέσσερα, διότι η Κράσνονταρ σίγουρα δεν είναι καλύτερη ομάδα από την Πόρτο. Αλλά την απέκλεισε...