Σαράλογλου: «Καλή επιτυχία στον Ολυμπιακό»


O Ιρφάν Σαράλογλου, ο συνεργάτης του προπονητή της Μπασακσεχίρ Οκάν Μπουρούκ ευχήθηκε καλή επιτυχία στον Ολυμπιακό ενώ στάθηκε στις αποκρούσεις του Ζοσέ Σα.

Σαράλογλου: «Καλή επιτυχία στον Ολυμπιακό»

Ο Οκάν Μπουρούκ ήταν τιμωρημένος και στον πάγκο της Μπασακσεχίρ κάθισε ο Ιρφάν Σαράλογλου.

«Ηταν ένας γύρος όπου θα αποφασιζόταν αν θα παίξουμε στο Τσάμπιονς Λιγκ ή στο Γιουρόπα. Το πρώτο παιχνίδι δυστυχώς μας επιφύλαξε την ήττα από τον Ολυμπιακό, είχαμε κάποιους τραυματισμούς, κάποιες αποβολές με αποτέλεσμα να μην έχουμε όλους τους παίκτες διαθέσιμους στον Πειραιά. Εμείς έχουμε μία δημιουργική ομάδα, με δημιουργικούς παίκτες που έλειπαν όμως σε αυτόν τον γύρο. Αυτό όμως δεν είναι δικαιολογία. Ο Ολυμπιακός είχε έναν πολύ καλό τερματοφύλακα, τον Ζοσέ Σα που ήταν ο παίκτης του αγώνα. Νομίζω ότι θα έπρεπε να είναι ο παίκτης και των δύο αγώνων. H ορθή στάση του Σα που ήταν πολύ καλός και στα δύο ματς, διάβαζε τις φάσεις και πάντοτε εμπόδιζε τους επιθετικούς μας, ήταν καθοριστική για την πρόκριση του Ολυμπιακού. Εμείς χάσαμε πολλά γκολ, όχι μόνο από τις κανονικές φάσεις του παιχνιδιού, αλλά χάσαμε και πέναλτι στο πρώτο ματς. Τώρα πάμε στο Γιουρόπα Λιγκ. Ο Ολυμπιακός θα πάει τώρα στο Τσάμπιονς Λιγκ και του ευχόμαστε καλή επιτυχία. Εχουμε την επόμενη εβδομάδα στο πρωτάθλημα με την Μαλάτιασπορ, οπότε θα επικεντρωθούμε εκεί. Θέλουμε να κερδίσουμε εκεί» δήλωσε αρχικά ο συνεργάτης του Μπουρούκ και στη συνέχεια απάντησε στις ερωτήσεις.

Θα θέλαμε ένα σχόλιο για την ατμόσφαιρα που συναντήσατε.
«Εμείς και ως τεχνικό τιμ και ως ποδοσφαιριστές είμαστε συνηθισμένοι σε τέτοια ατμόσφαιρα. Στον αγωνιστικό χώρο υπάρχουν 11 παίκτες. Εκεί κρίθηκε. Είχε φανταστικό κόσμο ο Ολυμπιακός. Αλλά αυτοί που παίζουν στο γήπεδο είναι εκείνοι που κρίνουν τα ματς. Εμείς κλείνουμε τα αφτιά μας και δεν νομίζω ότι επηρεαστήκαμε πολύ».

Γιατί δικαιολογείτε την ήττα της ομάδας σας με την απόδοση του Σα και δεν κοιτάτε ποια λάθη έκανε η Μπασάκσεχιρ στα δύο παιχνίδια;
«Ίσως δεν έγινα αντιληπτός 100%. Εγώ εξήρα την απόδοση του Ολυμπιακού. Ο Ολυμπιακός έπαιξε πολύ καλά και στην άμυνα, και στη μεσαία γραμμή. Επίσης και στην επίθεση ήταν πολύ καλός, ιδιαίτερα με τον Βαλμπουενά. Ο Σα όμως ξεχώρισε με την απόδοσή του. Αυτό ήθελα να τονίσω».

Ο Ρομπίνιο έχασε ένα γκολ που δεν χανόταν και στη συνέχεια τον αντικαταστήσατε. Το χαμένο γκολ ήταν η αιτία της αλλαγής;
«Όχι. Δεν έχει σχέση με τη φάση που λέτε. Εμείς δεν τιμωρούμε τους παίκτες. Ήταν μία σωστή απόφαση, γιατί ο Ρομπίνιο δεν βοηθούσε ιδιαιτέρως στην άμυνα. Εκείνη τη στιγμή έπρεπε να την κάνουμε την αλλαγή, συμφώνησε και ο παίκτης και βάλαμε μέσα τον Αρντά που ήταν πολύ καλός. Δεν έχει λοιπόν καμία σχέση με τιμωρία».

Αν είχατε τη δυνατότητα κάποιον παίκτη από τον Ολυμπιακό, αυτός θα ήταν ο Σα ή κάποιος άλλος;
«Δύσκολη ερώτηση... Ας μείνουν όλοι στη θέση τους. Ίσως του χρόνου να το σκεφτούμε. Η Μπασάκσεχιρ έχει ένα μεγάλο ρόστερ. Έχουμε πολλούς καλούς παίκτες. Είχαμε στόχο το Τσάμπιονς Λιγκ, αλλά δεν τα καταφέραμε. Οι παίκτες που έχουμε είναι πολύ καλοί και μπορούν να αποδώσουν παντού».