Ολυμπιακός: Πόσα χρήματα κέρδισε στα προκριματικά του Champions League

Με 8 εκατομμύρια εξασφαλισμένα ο Ολυμπιακός, κοιτάζει πολύ ψηλότερα αν περάσει το εμπόδιο της Μπασακσεχίρ. Πόσα λεφτά δίνει η πρόκρισή επί των Τούρκων και πόσο ακόμα μπορούν να γεμίσουν τα ταμεία της ομάδας δεδομένα.

Ολυμπιακός: Πόσα χρήματα κέρδισε στα προκριματικά του Champions League

Ο Ολυμπιακός νίκησε στο πρώτο εκτός έδρας παιχνίδι του τρίτου γύρου του Champions League τη Μπασακσεχίρ με 1-0, και πλέον είναι το μεγάλο φαβορί για την πρόκρισή στα Play Offs της διοργάνωσης.

Οι «ερυθρόλευκοι» λοιπόν ανεβαίνουν, όχι μόνο από άποψη πρεστίζ, καθώς έχουν μεγάλη ευκαιρία να διεκδικήσουν ξανά θέση στους ομίλους της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, αλλά και οικονομικά.

Ήδη, η πρόκριση επί της Βικτόρια Πλζεν απέφερε στα ταμεία του συλλόγου ένα μεγάλο οικονομικό κέρδος. Αν μάλιστα επιτευχθεί και ο στόχος των Play offs που ισούται με 5 εκατομμύρια ευρώ, το κέρδος αυτό θα εκτοξευθεί.

Ωστόσο, επειδή θα πρέπει να κοιτάζουμε βήμα βήμα τις καταστάσεις ας δούμε, πόσα λεφτά έχει ήδη εξασφαλισμένα η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς. 8 τα εκατομμύρια από τον δεύτερο γύρο του Champions League λοιπόν, και την πρόκρισή επί της Πλζεν, και σίγουρα θέση στους ομίλους του Europa League αν και εφόσον οι «ερυθρόλευκοι» αποκλειστούν από τη Μπασακσεχίρ.

Αυτό συνεπάγεται με ευρωπαϊκά παιχνίδια μέχρι τουλάχιστον το Δεκέμβριο. Άρα και γεμάτο Καραϊσκάκη. Επιπλέον, η κάθε νίκη αποφέρει στη δεύτερη τη τάξει διοργάνωση περί τις 570 χιλιάδες ευρώ ενώ η ισοπαλία 190 χιλιάδες ευρώ. Αν υπάρξει δε, και πρόκριση στην επόμενη φάση του Europa ανεβαίνουν ραγδαία τα ποσά, αλλά ας μη φτάσουμε μέχρι εκεί.

Συμπερασματικά λοιπόν, 8 τα εκατομμύρια για την πρόκριση επί της Πλζεν, άλλα 5 από το ρεαλιστικότατο πλέον στόχο της πρόκρισης στα Play off, μας κάνουν 13. Ακόμα όμως και με το υπαρκτό ενδεχόμενο αν και μικρό, του αποκλεισμού, τα κέρδη της ομάδας του Βαγγέλη Μαρινάκη είναι ήδη πάνω από 10 εκατομμύρια ευρώ και μένει να δούμε που μπορούν να φτάσουν.