Γιατί ο Μαρτίνς νιώθει δικαιωμένος με τον Μασούρα

Ο 25χρονος εξτρέμ και «χρυσός» σκόρερ στην Τουρκία έχει εξελιχθεί σε «λίρα εκατό» για τον Ολυμπιακό και για αυτό το λόγο δεν το κουνάει από την ενδεκάδα.

Γιατί ο Μαρτίνς νιώθει δικαιωμένος με τον Μασούρα

Όταν τον χειμώνα του 2018 ο Γιώργος Μασούρας είχε ανακοινωθεί από τον Ολυμπιακό, αρκετοί πίστευαν ότι αποτελούσε απλώς μία επιλογή του Βαγγέλη Μαρινάκη ως μία «καψούρα» του από τους παίκτες που αγωνίζονται στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Προφανώς και άρεσε στον Μαρινάκη. Όπως άρεσε και στον Καρεμπέ, στον Μοντέστο, αλλά και στον Πέδρο Μαρτίνς. Οι δύο Γάλλοι τον παρακολουθούσαν σχεδόν έναν χρόνο και ο Πορτογάλος τεχνικός όταν τον είδε, άναψε το «πράσινο φως» χωρίς δεύτερη σκέψη.

Ο Μασούρας πήρε κατευθείαν χρόνο συμμετοχής. Έπαιξε για παράδειγμα στο κρίσιμο ματς του Κιέβου. Τώρα έχει αγωνιστεί βασικός στα τρία ματς των προκριματικών του Champions League, παρότι στο ξεκίνημα της προετοιμασίας έδειχνε επηρεασμένος από το γεγονός ότι είχε και τα παιχνίδια του Ιουνίου με την Εθνική ομάδα.

Ο Μαρτίνς όμως τον στήριξε και ο διεθνής Έλληνας εξτρέμ τον δικαίωσε. Το γκολ του στην Τουρκία απλώς ήταν η επιβεβαίωση της τεράστιας προσπάθειας που κάνει ο Μασούρας για να διατηρήσει τη θέση του στην ενδεκάδα.

Ξέρει και ο ίδιος ότι στον Ολυμπιακό δεν πρέπει να εφησυχάσει. Όλη του η κίνηση στο παιχνίδι με την Μπασάκσεχιρ, η έξυπνη κεφαλιά του και το γκολ ήταν κατά κάποιο τρόπο και μία προσωπική δικαίωση για τον Μαρτίνς που δεν τον βγάζει από την ενδεκάδα.

Ο Μασούρας θα ξεκινήσει και την Τρίτη (13/8) στο Καραϊσκάκη και αυτό δεν χωράει καμία αμφιβολία. Και το γεγονός ότι οι Τούρκοι μετά το ματς ρώταγαν για το παρελθόν του και το πώς εξελίχθηκε σε βασικό και αναντικατάστατο στέλεχος των Πειραιωτών, δείχνει πολλά για όλα όσα έχει πετύχει σε οκτώ μήνες στον Ολυμπιακό.