Μπράβο στον Μαρτίνς που στάθηκε και στα αρνητικά του Ολυμπιακού

Ο Αλέξης Βιρβίλης γράφει από την Κωνσταντινούπολη για την σωστή ανάλυση του Μαρτίνς μετά το ματς Μπασακσεχίρ-Ολυμπιακός 0-1, αλλά και για τους κινδύνους που κρύβει η ρεβάνς στο Καραϊσκάκη με τον Αρντάν στη σύνθεση της τουρκικής ομάδας.

 Μπράβο στον Μαρτίνς που στάθηκε και στα αρνητικά του Ολυμπιακού

Τίποτα δεν γίνεται τυχαία. Τίποτα δεν φτιάχνεται από τη μία μέρα στην άλλη. Και στην προκειμένη περίπτωση με τον Πέδρο Μαρτίνς τα λόγια είναι περιττά. Η ανάλυση που έκανε μετά το διπλό στο Μπασακσεχίρ ήταν ο ορισμός του προπονητή που σέβεται τον αντίπαλο, την ομάδα του, τους ποδοσφαιριστές του και κυρίως το ίδιο το άθλημα.

Ο Ολυμπιακός πέτυχε αυτό που ήθελε. Πήρε το διπλό στην Τουρκία απέναντι σε μία πολύ ποιοτική ομάδα, μια ομάδα που τον πίεσε, που έχασε πέναλτι στο φινάλε, που χρειάστηκε σε ορισμένες περιπτώσεις να ορθώσει το ανάστημά του ο Σα, αλλά οι «ερυθρόλευκοι» με την ποιότητα που έχουν ως ομάδα (ανώτερη από της «Μπασάκ» φυσικά) κατάφεραν και έκαναν το... κόλπο γκρόσο με τον Μασούρα και με τον Πορτογάλο γκολκίπερ που είπε «όχι» στο πέναλτι.

Ο Μαρτίνς όμως δεν θέλησε τόσο πολύ να σταθεί στο αποτέλεσμα. Αναφέρθηκε και στα κακά διαστήματα του Ολυμπιακού, στα διαστήματα που δεν μπορούσε να κρατήσει την μπάλα, που είχε δώσει τη δυνατότητα στην τουρκική ομάδα να κυκλοφορεί την μπάλα και να πιστεύει ότι μπορεί να προκαλέσει προβλήματα.

Είπε χαρακτηριστικά ότι ο Ολυμπιακός για να προκριθεί στην επόμενη φάση, θα πρέπει να είναι πολύ καλύτερος από το ματς της Πόλης. Συμφωνούμε 100% για δύο λόγους! Πρώτον, γιατί ο Μαρτίνς ξέρει πολύ καλά ότι η Μπασάκσεχιρ είναι πολύ πιο επικίνδυνη και αποτελεσματική εκτός έδρας και δεύτερον, κακά τα ψέματα είναι μία ομάδα που μπορεί να βρει γκολ στο Καραϊσκάκη αν ο Ολυμπιακός δεν είναι προσεκτικός. Δεν την πάτησε στα λάθη που έκαναν οι "ερυθρόλευκοι" στο "Fatih Terim Stadium", αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα γίνεται και συνεχώς. Η Μπασάκσεχιρ κυνηγάει κάθε χρόνο το πρωτάθλημα και για αυτό το λόγο το διπλό του Ολυμπιακού είναι τεράστια επιτυχία. Απλώς έκανε μόλις το πρώτο βήμα. Απομένει άλλο ένα και μετά... Πόρτο.

Στη ρεβάνς θα είναι διαθέσιμος ο Αρντά Τουράν. Ο Ντεμπά Μπα θα παίξει βασικός, όπως μας έλεγαν οι Τούρκοι. Σίγουρα θα είναι τεράστια απώλεια ο Καβετσί που ήταν... όλα τα λεφτά της Μπασάκσεχιρ. Όμως, ο Ολυμπιακός θα πρέπει να βγάλει την ταμπέλα του «φαβορί» από πάνω του για να τελειώσει στο «άψε-σβήσε» τη δουλειά στο Καραϊσκάκη.

Κακά τα ψέματα, είναι φαβορί. Και μεταξύ μας, και πριν από το ματς της Πόλης ήταν φαβορί. Αλλά ήταν φαβορί για εμάς τους δημοσιογράφους και τον κόσμο. Ο Μαρτίνς δεν θέλει να λέει μεγάλες κουβέντες και καλά κάνει. Για αυτό το λόγο λοιπόν του αξίζουν μπράβο. Γιατί πολύ απλά δεν πετάει στα σύννεφα.

Έχει απόλυτη εμπιστοσύνη στην ομάδα του, ο Ολυμπιακός του Καραϊσκάκη είναι... οδοστρωτήρας και αν οι «ερυθρόλευκοι» αγγίξουν την απόδοση με την Πλζεν, τότε η Μπασάκσεχιρ θα αποκλειστεί με δύο ήττες. Τόσο απλά...

Κι ας βγουν μετά πάλι στις δηλώσεις και να μιλούν για τη διαιτησία. Δεν πειράζει... Ο πνιγμένος από τα μαλλιά θέλει να πιαστεί. Ο Ολυμπιακός έστειλε στον Βόσπορο την Μπασάκσεχιρ και δεν κατάλαβε τι συνέβη. Είπαμε όμως: Χαμηλά η μπάλα...