Μπασακσεχίρ - Ολυμπιακός: Η βαριά φανέλα και οι αποδείξεις

Ώρα αποδείξεων και διεκδίκησης κεκτημένων για τον Ολυμπιακό. Το ζητούμενο είναι το γκολ. Γράφει η Ειρήνη Στεφανάκη.

 Μπασακσεχίρ - Ολυμπιακός: Η βαριά φανέλα και οι αποδείξεις

Ο Ολυμπιακός δίνει την πρώτη «μάχη» στο γ' προκριματικό του Champions League στην Πόλη κόντρα στην Μπασακσεχίρ. Μια δυνατή ομάδα, σίγουρα πολύ καλύτερη από την Πλζεν, αλλά όχι φόβητρο για την ομάδα του Πειραιά, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι οι Πειραιώτες έχουν το περιθώριο να δείξουν το παραμικρό δείγμα επιπολαιότητας.

Είναι κανόνας για τα ευρωπαϊκά νοκ άουτ ματς ότι η πιο... ταπεινή και μετριοπαθής στις δηλώσεις της ομάδας, έχει και τις περισσότερες πιθανότητες πρόκρισης. Οι Τούρκοι ήδη παραβίασαν αυτόν τον άγραφο νόμο, όπως φάνηκε και από τις δηλώσεις του Ναπολεόνι. Ας πιστεύουν ό,τι θέλουν λοιπόν. Καλύτερα για τους «ερυθρολεύκους».

Ο Ολυμπιακός έχει αποδεδειγμένα πιο βαριά φανέλα. Είναι η πιο δημοφιλής ομάδα στην Ελλάδα, έχει ένδοξη ιστορία, αμέτρητους τίτλους και σχεδόν αδιάκοπη ευρωπαϊκή παρουσία τα τελευταία χρόνια, διανθίζοντάς την μάλιστα και με μεγάλες βραδιές.

Αλλά δεν φτάνει αυτό. Πρέπει να το δείξει μέσα στο γήπεδο. Πρέπει να διατηρήσει τα ιστορικά κεκτημένα του. Και δεν θα είναι απλή υπόθεση, ακόμα και στο... μισογεμάτο «Φατίχ Τερίμ». Γιατί μπορεί η Μπασακσεχίρ να υπολείπεται σχεδόν σε όλα τα παραπάνω (κόσμο, τίτλους, ιστορία), αλλά δεν παύει να είναι μια ομάδα με ακριβό ρόστερ, στελεχωμένη με μεγάλα ονόματα του παγκοσμίου ποδοσφαίρου, έστω και στη δύση της καριέρας τους.

Το ζητούμενο για τον Πέδρο Μαρτίνς και τους παίκτες του πρέπει να είναι το γκολ. Η τουρκική ομάδα έχει δείξει ότι είναι εξαιρετικά επικίνδυνη εκτός έδρας, το οποίο σημαίνει ότι οι «ερυθρόλευκοι» πρέπει να εξασφαλίσουν ένα «μαξιλαράκι» ασφαλείας για το δεύτερο ματς.

Στον επαναληπτικό, παρά την όποια επικινδυνότητα της Μπασάκ, ο κόσμος και το Καραϊσκάκη θα κάνουν τη δουλειά τους για την πρόκριση, φτάνει και οι παίκτες να κάνουν το καθήκον τους από σήμερα....