Μηδέν άγχος ο Ολυμπιακός

Ο Πορτογάλος τεχνικός έβγαλε την εικόνα ενός προπονητή στη συνέντευξη Τύπου, αλλά και στην προπόνηση που αισθάνεται πώς κόντρα στην Μπασάκσεχιρ στην Τουρκία οι «ερυθρόλευκοι» θα κάνουν τη ζωή τους πιο εύκολη ενόψει της ρεβάνς του Φαλήρου.

Μηδέν άγχος ο Ολυμπιακός

Είναι πολύ σημαντικό σε νοκ άουτ ευρωπαϊκά ματς να αποφεύγονται τα «παχιά» λόγια από τους πρωταγωνιστές. Οι Τούρκοι με πρώτο-πρώτο τον Ναπολεόνι έλεγαν ότι θέλουν να καθαρίσουν την πρόκριση από το πρώτο ματς. Στη συνέχεια πήγαν να το μαζέψουν. Ίσως αν δεν ήταν ο προπονητής τους, Οκάν Μπουρούκ, ο οποίος από την πρώτη στιγμή μιλούσε για τις δυσκολίες να αντιμετωπίζεις μία ομάδα όπως ο Ολυμπιακός, οι ποδοσφαιριστές του να... ξέφευγαν για τα καλά.

Το σημαντικό είναι ότι το κλίμα στην Κωνσταντινούπολη δεν θυμίζει σε τίποτα ότι υπάρχει ένα παιχνίδι ανάμεσα σε μία τουρκική και μία ελληνική ομάδα. Ούτε έχουν υψωθεί οι τόνοι, ούτε υπάρχουν αντεγκλήσεις. Ίσως να οφείλεται στο γεγονός ότι η Μπασάκσεχιρ είναι μία ομάδα που δεν μαζεύει τόσο πολύ κόσμο και δεν κάνει και το «γκελ» στον τοπικό Τύπο που κάνουν οι Φενέρ, η Μπεσίκτας και η Γαλατασαράι.

Ήδη λέγεται ότι το γήπεδο δεν πρόκειται να γεμίσει. Αναμενόμενο! Δεν έχει πολύ κόσμο η Μπασάκσεχιρ. Εκείνο όμως που έχει σημασία δεν είναι οι απόψεις των Τούρκων, αλλά το κλίμα που επικρατεί στα αποδυτήρια του Ολυμπιακού.

Ο Πέδρο Μαρτίνς ήταν λογικό πριν από την Βικτόρια Πλζεν να ήταν λίγο μαζεμένος, λίγο «σφιχτός», λίγο πιο κλειστός. Ήξερε πολύ καλά ότι με μία πρόκριση επί των Τσέχων, ο Ολυμπιακός εξασφάλιζε τουλάχιστον την ευρωπαϊκή του παρουσία τον χειμώνα σε επίπεδο ομίλων.

Τώρα τον είδαμε πιο άνετο και αυτό είναι κάτι που δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητο. Τόσο στη συνέντευξη Τύπου, όσο και στην προπόνηση, ναι μεν έδειξε το πόσο πολύ θέλει να περάσει η ομάδα του και να βρει στα πλέι οφ μία εκ των Πόρτο ή Κράσνονταρ, όμως, έχει φροντίσει να αποβάλει από τους παίκτες του το άγχος. Ένα άγχος που κακά τα ψέματα το είχαν με την Πλζεν.

Αυτό λοιπόν μπορεί να είναι το σημαντικότερο «όπλο» στη φαρέτρα των Πειραιωτών ενόψει της αποψινής αναμέτρησης με την Μπασάκσεχιρ. Ο Ολυμπιακός προετοιμάστηκε τις προηγούμενες μέρες στον Ρέντη με το μυαλό αποκλειστικά στο αγωνιστικό κομμάτι και πουθενά αλλού.

Μπασακσεχίρ - Ολυμπιακός: «Φωτογράφισε» Βαλμπουενά ο Μαρτίνς

Μπόλικο «διάβασμα» από τους προπονητές, μπόλικη «ανάγνωση» από τους παίκτες μέσω βίντεο, πολλή τακτική στο χορτάρι, πολλές ασκήσεις για στατικές φάσεις και κυρίως μηδέν άγχος!

Συνήθως όταν σε κυριεύει το στρες και έχει αποδειχθεί πολλάκις στο παρελθόν, ο Ολυμπιακός δεν μπορεί να λειτουργήσει όπως θα επιθυμούσε. Όταν όμως είναι άνετος, τότε με μαθηματική ακρίβεια έρχεται η επιτυχία.

Κι αν ο Ναπολεόνι έλεγε προ ημερών ότι η ομάδα του μπορεί να «καθαρίσει» την πρόκριση από το πρώτο ματς, εμείς αυτό που μπορούμε να πούμε με σιγουριά είναι ότι αν μία ομάδα μπορεί να «τσεκάρει» το εισιτήριο για τα πλέι οφ από το παιχνίδι της Πόλης, αυτή δεν είναι άλλη από τον Ολυμπιακό. Όσο κι αν δεν το παραδέχονται οι Τούρκοι, τις περισσότερες φορές στα κρίσιμα τους παιχνίδια παρασύρονται από τον ενθουσιασμό τους και αποδεικνύονται αφελείς... Αφήστε δε που δεν είναι και μαθημένη η Μπασάκσεχιρ να βγάζει «νοκ άουτ» τους αντιπάλους του σε νοκ άουτ αναμετρήσεις.