Η μεγάλη διαφορά Ολυμπιακού και Μπασακσεχίρ

Τα αποτελέσματα των δύο ομάδων στα προκριματικά της UEFA τα τελευταία χρόνια δείχνουν ξεκάθαρα πρόκριση Ολυμπιακού! Όπως και τα τελευταία αποτελέσματά τους... γενικώς!

Η μεγάλη διαφορά Ολυμπιακού και Μπασακσεχίρ

Ο Ολυμπιακός προετοιμάζεται για μια σκληρή δοκιμασία το βράδυ της Τετάρτης (7/8) στο «Φατίχ Τερίμ» της Κωνσταντινούπολης απέναντι στην Μπασακσεχίρ. Και έτι πρέπει να κάνει απέναντι σε μία ομάδα που παραλίγο να πάρει πέρυσι το τουρκικό πρωτάθλημα (το έχασε με «αυτοκτονία») και έχει στις τάξεις της παίκτες όπως ο Ρομπίνιο, ο Τουράν, ο Βίτσκα, ο Ντεμπά Μπα και ο Κλισί, ασχέτως εάν είναι πολύ πιθανό να παίξουν από την αρχή μόνο ο Ρομπίνιο και ο Βίτσκα στο συγκεκριμένο ματς.

Μπασακσεχίρ - Ολυμπιακός: Οι «παγίδες» στο χορτάρι του «Fatih Terim Stadium»

Οι «ερυθρόλευκοι» πέραν της δικής τους ποιότητας και αγωνιστικής δύναμης έχουν ένα ακόμη μεγάλο πλεονέκτημα ενόψει της πρώτης αναμέτρησης και του στόχου της πρόκρισης απέναντι στους Τούρκους. Πολύ καλύτερη παράδοση στις προκριματικές φάσεις των ευρωπαϊκών διοργανώσεων. Η Μπασάκ δεν έχει καταφέρει ποτέ να περάσει από προκριματικά σε ομίλους. Και τη μία φορά που πήγε σε γκρουπ του Europa ήταν έπειτα από αποκλεισμό της στα προκριματικά του Champions League. Στα 12 ματς που έχει δώσει από το 2015-16 σε προκριματικές φάσεις η τουρκική ομάδα έχει νικήσει μόνο μία φορά! Με 2-0 την Μπριζ. Έχει προκριθεί επί των Βέλγων και άλλη μία φορά με δύο ισοπαλίες.

Δεν θα συναντήσει «καυτή» ατμόσφαιρα ο Ολυμπιακός

Αντιθέτως ο Ολυμπιακός έχει πετύχει μόνο νίκες και ισοπαλίες στα δικά του τελευταία 12 παιχνίδια προκριματικών του καλοκαιριού. Δεν έχασε ούτε μία φορά και συνεχώς προκρίνεται σε επόμενες φάσεις ή σε ομίλους έπειτα από τον αποκλεισμό του από την Μπερ Σεβά. Είναι κάτι πάρα πολύ σημαντικό ενόψει του αγώνα στην Κωνσταντινούπολη αυτή η θετική παράδοση του Ολυμπιακού και η αρνητική της Μπασάκ.

Μαρτίνς: «Εχουμε τα όπλα για να εκπλήξουμε την Μπασακσεχίρ»

Επιπλέον ο Ολυμπιακός δεν έχει γνωρίσει ήττα από τον περασμένο Φλεβάρη (τότε που έχασε από ΠΑΟΚ, Ντιναμό Κιέβου και Λαμία και βγήκε εντελώς εκτός στόχων). Από τότε έχει μόνο νίκες (οι περισσότερες ευρείες) ή ισοπαλίες σε επίσημα και φιλικά παιχνίδια. Αντιθέτως η Μπασάκ στα 12 τελευταία επίσημα και φιλικά παιχνίδια της έχει νικήσει μόλις δύο φορές! Παίζει και αυτό το ρόλο του στην ψυχολογία και τη νοοτροπία της κάθε ομάδας.

Για να δούμε...