Ξύπνησαν άσχημες μνήμες στον ΠΑΟΚ - Το προφίλ των ΑΠΟΕΛ και Καραμπάκ

Ο Δικέφαλος του βορρά εφόσον ξεπεράσει το εμπόδιο του Άγιαξ στον Γ' προκριματικό του Champions League, θα κληθεί να αντιμετωπίσει το νικητή του ζευγαριού ΑΠΟΕΛ - Καραμπάκ. 

Ξύπνησαν άσχημες μνήμες στον ΠΑΟΚ - Το προφίλ των ΑΠΟΕΛ και Καραμπάκ

Και αν το όνομα του ΑΠΟΕΛ δεν φέρνει άσχημες αναμνήσεις για τον ΠΑΟΚ, αυτό της Καραμπάκ ξυπνάει άσχημες μνήμες από το πρόσφατο παρελθόν, αφού η ομάδα του Αζερμπαϊτζάν το 2016 νίκησε και στις δύο μεταξύ τους αναμετρήσεις την ομάδα της Θεσσαλονίκης.

Συγκεκριμένα η Κάραμπακ είχε νικήσει στην έδρα της με σκορ 2-0 ενώ στον δεύτερο αγώνα των δύο ομάδων στην Τούμπα, είχε επιβληθεί με σκορ 1-0.

Με τον ΑΠΟΕΛ ο ΠΑΟΚ δεν έχει πλούσια ιστορία αναμετρήσεων καθώς τελευταία φορά που οι δύο ομάδες αναμετρήθηκαν ήταν σε φιλικό ματς τον Ιούλιο του 2013 όταν η ελληνική ομάδα είχε νικήσει στην Κύπρο με σκορ 1-0.

Πως έφτασαν ως εδώ

Ο ΑΠΟΕΛ αγωνίζεται στο «ΓΣΠ» το πιο σύγχορνο γήπεδο της Κύπρου και για να φτάσει έως εδώ απέκλεισε στον δεύτερο προκριματικό γύρο τη Σουτιέσκα από το Μαυροβούνιο με δύο νίκες (0-1, 3-0). Διαθέτει έμπειρους παίκτες στις τάξεις της όπως ο Ντε Βιντσέντι που έχει αγωνιστεί και στο ελληνικό πρωτάθλημα όπως άλλωστε και οι Αλωνεύτης και Γκέντσογλου.

Από την πλευρά της η Καραμπάκ στον πρώτο προκριματικό γύρο απέκλεισε την αλβανική Παρτιζάνι (0-0, 2-0) και στον δεύτερο την ιρλανδική Ντάνταλκ (1-1, 3-0). Έχει ως έδρα την Αζερσού Αρίνα που έχει χωρητικότητα 6.000 θεατές.