Επικίνδυνος ο φίλος του Ομάρ!

Από τις φετινές μεταγραφές της Μπασακσεχίρ ξεχωρίζει ο διεθνής Νορβηγός επιθετικός Φρέντρικ Γκουλμπράντσεν. Και θέλει μεγάλη προσοχή από τον Ολυμπιακό.

Επικίνδυνος ο φίλος του Ομάρ!

Η Μπασακσεχίρ έχει μεγάλα ονόματα στο ρόστερ της όπως ο Ρομπίνιο, ο Αρντά Τουράν, ο Ντεμπά Μπα και ο Κλισί (που δεν ήταν στην Αθήνα για το φιλικό με την ΑΕΚ), αλλά οι πραγματικοί κίνδυνοι για τον Ολυμπιακό έρχονται από άλλους παίκτες της. Σίγουρα από τον διεθνή Βόσνιο εξτρέμ Έντιν Βίσκα, αλλά και από έναν ακόμη παίκτη που αγωνίζεται στην επίθεση, τον νεοαποκτηθέντα Νορβηγό Φρέντρικ Γκουλμπράντσεν.

Η Μπασάκ έχει κάνει αρκετές μεταγραφές και τις συνεχίζει μέχρι και τις τελευταίες ημέρες πριν από τα ματς με τον Ολυμπιακό, με τους περισσότερους νέους παίκτες της να είναι στο στάδιο της προσαρμογής, όπως οι στόπερ Πονκ και Βιέιρα ή ο σέντερ φορ Κριβελί. Και έδειξαν ότι θέλουν χρόνο στο φιλικό με την ΑΕΚ.

Αυτός που ξεχωρίζει σαν τη μύγα μέσα στο γάλα από τις μεταγραφές της τουρκικής ομάδας λίγο πριν από τα κρίσιμα ματς με τον Ολυμπιακό είναι ο Νορβηγός. Φίλος του Ομάρ Ελαμπντελαουί από τις κοινές παρουσίες τους στην Εθνική ομάδα της χώρας τους. Με τον Φρέντρικ να έχει βέβαια πολύ λιγότερες συμμετοχές από τον Ομάρ και να καλείται στη χάση και στη φέξη στην Εθνική (τελευταίο του ματς του 2016 και πρόσκληση το 2018), αλλά είναι πάρα πολύ καλός και δημιουργικός παίκτης.

Στο φιλικό με την ΑΕΚ τον είδαμε να παίζει πίσω από τον σέντερ φορ σε περιφερειακό ρόλο, αλλά αυτό που έκανε συχνά ο 26χρονος άσος ήταν να αλλάζει θέσεις με τον Ρομπίνιο και να γίνεται αυτός αριστερός εξτρέμ, με τον Βραζιλιάνο να περνάει δεύτερος φορ στη διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου που ήταν μαζί στην ενδεκάδα. Ο Νορβηγός αποκτήθηκε φέτος από την Σάλτσμπουργκ στην οποία πήγε όταν άφησε το νορβηγικό πρωτάθλημα, ενώ είχε και ένα πέρασμα σε ομάδα της Νέας Υόρκης.

Σίγουρα ο Ομάρ θα έχει μιλήσει με καλά λόγια στον Μαρτίνς για την αντιμετώπισή του και επίσης σίγουρα ότι ο Ολυμπιακός θα πρέπει να δείξει μεγάλη προσοχή για έναν παίκτη που μπορεί με την ταχύτητα και την ενέργεια που βγάζει στο παιχνίδι του να γίνει εξαιρετικά επικίνδυνος. Κι ας μην έχει «όνομα», έχει χάρη...