Ο Κοντονής, ο Αυγενάκης και τα καπνογόνα που δεν άναψαν...

O Στέφανος Λεμονίδης γράφει για την παρουσία Υπουργού Αθλητισμού στο Καραϊσκάκης και τα καπνογόνα που δεν άναψαν...

Ο Κοντονής, ο Αυγενάκης και τα καπνογόνα που δεν άναψαν...

Ψάξαμε ενδελεχώς από πότε είχαμε να δούμε υφυπουργό αθλητισμού στο Καραϊσκάκης και πέσαμε σε … τοίχο. Ο Σταύρος Κοντονής δεν πάτησε το πόδι του καθώς από την πρώτη στιγμή κήρυξε τον ανένδοτο κατά του Ολυμπιακού με το γκρέμισμα της παράγκας και την εγκαθίδρυσης της νέας τάξης πραγμάτων, αφού ήταν ο πρεσβευτής της εξυγίανσης με τα γνωστά αποτελέσματα. Γι αυτό και έγινε σύνθημα στα χείλη των οργανωμένων οπαδών του Ολυμπιακού.

Ο Γιώργος Βασιλειάδης ήταν πιο low profile, δήλωσε εξάλλου από την αρχή φίλαθλος του Ολυμπιακού, αλλά στο Καραίσκάκης πήγε μόνο για αγώνα της Εθνικής, όπως και ο πρώην πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. Αμφότεροι οι πρώην υπουργοί αθλητισμού δεν εκλέχτηκαν.

Η παρουσία του Λευτέρη Αυγενάκη σήμανε, προς το παρόν, νέα εποχή, διαφορετική αντιμετώπιση του Ολυμπιακού από την Πολιτεία, αλλά ας είμαστε επιφυλακτικοί. Ο νέος υπουργός έκανε το αυτονόητο, πήγε σε ευρωπαϊκό αγώνα ελληνικής ομάδας, όπως θα το πράξει και σε διεθνή ματς του Ατρομήτου, του ΠΑΟΚ, του Άρη και της ΑΕΚ.

Οι παίκτες που φεύγουν από τον Ολυμπιακό δεν ξεχνούν. Είδαμε τις προάλλες τους Καμπιάσο, Ντομίνγκες στο Καραϊσκάκης, ενώ χθες ο Νταβίντ Φουστέρ ευχήθηκε νίκη και πρόκριση σε βάρος της Πλζεν. Κατέκτησε έξι πρωταθλήματα και τρία κύπελλα από το 2010 έως το 2016 και έπαιζε με μπανταρισμένο κεφάλι, με αποτέλεσμα να λατρευτεί από τον κόσμο.

Aνάγκα και οι θεοί πείθονται και δεν μπορούσαν να ξεφύγουν από τον κανόνα οι φανατικοί οπαδοί του Ολυμπιακού. Ούτε ένα καπνογόνο άναψε στα γκολ, αφού το πειραϊκό κλαμπ είναι τιμωρημένο δυο χρόνια με αναστολή λόγω τη εισβολής οπαδών στον αγωνιστικό χώρο μετά την πρόκριση επί της Μίλαν. Στο πρωτάθλημα είναι αμετανόητοι, παρότι κόβουν το ρυθμό της ομάδας τους.