Ολυμπιακός και Ρομπίνιο, 12 χρόνια μετά...

Με σκυμμένο κεφάλι έχει φύγει δυο φορές από το Φάληρο ο Βραζιλιάνος σταρ της Μπασάκ και άλλη μία ο Αρντά Τουράν!

Ολυμπιακός και Ρομπίνιο, 12 χρόνια μετά...

Παιδάκι τον γνώρισε και τον αντιμετώπισε ο Ολυμπιακός τον Ρομπίνιο με τη φανέλα της Ρεάλ Μαδρίτης, όταν ξεκινούσε τη σπουδαία καριέρα του στην Ευρώπη, στη δύση αυτής της καριέρας θα τον αντιμετωπίσει τώρα με φόντο τους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ.

Ο 35χρονος Βραζιλιάνος άσος είχε παίξει δύο φορές στο Καραϊσκάκης εναντίον του Ολυμπιακού, δίχως να φύγει νικητής με τη βαριά φανέλα της βασίλισσας Τον Δεκέμβρη του 2005 ήταν η πρώτη φορά, όταν έγινε αλλαγή στο 80΄της αναμέτρησης Ολυμπιακός-Ρεάλ 2-1, με τον Μπουλούτ και τον Ριβάλντο να ανατρέπουν το προβάδισμα που είχε δώσει στην Ρεάλ ο Σέρχιο Ράμος, από ασίστ του μετέπειτα ερυθρόλευκου Ραούλ Μπράβο. Η δεύτερη ήταν δύο χρόνια αργότερα, τον Νοέμβρη του 2007, πάλι για τους ομίλους του Champions League, με το παίχνίδι ισόπαλο δίχως γκολ και τον Ρομπίνιο για 81 λεπτά στο τερέν του φαληρικού γηπέδου. Και στα δύο ματς είχε γίνει αλλαγή, δηλαδή. Τώρα επιστρέφει ως παίκτης της τουρκικής ομάδας, με στόχο να παίξει ίσως για τελευταία φορά στην καριέρα του στη μεγάλη διοργάνωση.

Κι ένας άλλος σπουδαίος άσος, ο Αρντά Τουράν που αγωνίζεται δανεικός στην Μπασάκ από την Μπαρτσελόνα, έχει φύγει ηττημένος από την έδρα του Ολυμπιακού! Πριν από 5 χρόνια, τον Σεπτέμβρη του 2014, όταν αγωνιζόταν στην Ατλέτικο Μαδρίτης. Σε εκείνο το 3-2 στο «Καραϊσκάκης», ο διεθνής Τούρκος άσος είχε παίξει σε όλο το ματς, με τον Ολυμπιακό να πετυχαίνει τη σπουδαία νίκη με 3-2, με Μαζουακού, Αφελάι και Μήτρογλου, παρά τα γκολ των Μάντζουκιτς και Γκριεζμάν. Ο Τουράν είχε παίξει δεξί εξτρέμ εκείνη τη βραδιά

Οι δυο τους θα γυρίσουν στις 13 Αυγούστου σε αυτό το γήπεδο, με την ελπίδα για τον Ολυμπιακό ότι θα τους ξανανικήσει και θα προκριθεί κιόλας αυτή τη φορά, διότι τις προηγούμενες φορές η Ρεάλ και η Ατλέτικο δεν είχαν κάποια συνέπεια από τις αποτυχίες τους στο Φάληρο. Ο Ρομπίνιο δεν είχε βάλει γκολ στα δύο ματς στο Μπερναμπέου στο 2-1 του 2005, αλλά είχε κάνει «όργια» στο 4-2 του 2007, σε εκείνη την έξοχη εμφάνιση του Ολυμπιακού παρότι έπαιζε από νωρίς με 10 παίκτες. Τότε ο Βραζιλιάνος είχε σημειώσει δύο γκολ και είχε μία ασίστ. Ο δε Τουράν είχε αγωνιστεί με μία ασίστ στο Ατλέτικο-Ολυμπιακός 4-0, αλλά είχε νικήσει και αρκετά χρόνια πριν τον Ολυμπιακό του Βαλβέρδε για το Κύπελλο ΟΥΕΦΑ ως παίκτης της Γαλατά (1-0 στην Τουρκία).