Σε αυτό το «παλάτι» θα αντιμετωπίσει ο Ολυμπιακός τη Μπασακσεχίρ (vids)

Το μόλις πέντε ετών, υπερσύγχρονο αλλά μικρό και συνήθως χωρίς φιλάθλους στάδιο «Φατίχ Τερίμ» που εγκαινίασε με συμβολικό τρόπο ο Ερντογάν

Σε αυτό το «παλάτι» θα αντιμετωπίσει ο Ολυμπιακός τη Μπασακσεχίρ (vids)

Η Μπασακσεχίρ που θα αντιμετωπίσει ο Ολυμπιακός στην Κωνσταντινούπολη είναι μια ομάδα με μικρή ιστορία με λίγο κόσμο και ένα μικρό παλάτι.

Το στάδιο «Φατίχ Τερίμ» της Κωνσταντινούπολης χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά τον Ιούλιο του 2014. Χωρητικότητας περίπου 17.200 θέσεων το γήπεδο, αριθμός μεγάλος για τη συγκεκριμένη ομάδα. Βέβαια στο ματς με τον Ολυμπιακό πιθανόν να υπάρχει αρκετός κόσμος καθώς μιλάμε για Ευρωπαϊκή αναμέτρηση και κυρίως για μια Ελληνοτουρκική μάχη.

Το γήπεδο πήρε το όνομά του από τον σπουδαίο παίκτη και προπονητή στην Τουρκία, Φατίχ Τερίμ. Κατασκευάστηκε μέσα σε 16 μήνες και είναι από τα πιο σύγχρονα στη γειτονική χώρα.

Τότε, στο πλαίσιο των εγκαινίων του νέου γηπέδου της Κωνσταντινούπολης ο Ταγίπ Ερντογάν είχε δείξει τις ποδοσφαιρικές του ικανότητες. Μετά την καθιερωμένη ομιλία, είχε βγάλει το κοστούμι και έπαιξε μπάλα. Κατάφερε μάλιστα μέσα σε 15 λεπτά να βρει τρεις φορές τον δρόμο προς τα δίχτυα.

Φορούσε την πορτοκαλί φανέλα με το νούμερο 12. Ο αριθμός της φανέλας ήταν συμβολικός. Ήθελε να γίνει ο 12ος πρόεδρος της Τουρκίας και να κερδίσει τις προεδρικές εκλογές στη γειτονική χώρα. Τα κατάφερε περίπου ένα μήνα αργότερα.

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί πως είναι το γήπεδο της Μπασακσεχίρ.

Σε αυτό το γήπεδο θα παίξει ο Ολυμπιακός την Τετάρτη 7 Αυγούστου (20:45).