Το παράδειγμα του Βαλμπουενά και όταν το μάτι γυαλίζει

Ο Ολυμπιακός τρόμαξε την Ευρώπη με την εμφάνιση του στο παιχνίδι με τη Βικτόρια Πλζεν γιατί μπήκε μέσα στο παιχνίδι και ήθελε να "καταπιεί" την αντίπαλο του.

Το παράδειγμα του Βαλμπουενά και όταν το μάτι γυαλίζει

Στη συνέντευξη Τύπου μία από τις ατάκες που είπε ο Πέδρο Μαρτίνς ήταν ότι "δεν αρκεί μόνο η ποιότητα για να έρθει η πρόκριση". Ο Πορτογάλος τόνισε πως ο Ολυμπιακός έπαιξε και έξυπνα και ότι ήταν καταιγιστικός. Κάπως έτσι είναι τα πράγματα σε αυτά τα παιχνίδια.

Όταν το μάτι γυαλίζει και μπαίνεις στο γήπεδο για να "κατασπαράξεις" τον αντίπαλο σου θα το κάνεις. Αυτό το ματς όσο το φέρνουμε στο μυαλό μας, μας δίνει την εντύπωση σαν να είναι δύο πυγμάχοι και ο ένας να έχει στριμώξει τον άλλον στα σχοινιά και να τον χτυπάει περιμένοντας να πέσει κάτω.

Το μάτι γυάλιζε...

Κάπως έτσι ήταν ο Ολυμπιακός με τη Βικτόρια Πλζεν, την οποία την είχε βάλει στην περιοχή της και τη σφυροκοπούσε από το ξεκίνημα του αγώνα. Το μάτι γυάλιζε και σε συνδυασμό με την ποιότητα της ομάδας ήρθε αυτό το εμφατικό 4-0. Είναι μεγάλη ιστορία να βγάζεις εκτός μία ομάδα που πέρσι μάζεψε επτά βαθμούς στο Champions League και μάλιστα με ένα τέτοιο σκορ και με έναν τρόπο εμφατικό.

Το ότι οι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού ήταν αφηνιασμένοι το έβλεπες στον Ματιέ Βαλμπουενά. Ένας παίκτης που έχει κερδίσει τα πάντα στην τεράστια καριέρα του, αλλά στο 2-0 πετάχτηκε από τον πάγκο και μπήκε στο γήπεδο να πανηγυρίσει. Ο Γάλλος αστέρας μέχρι να βγει έπαιζε σαν να ήταν το σημαντικότερο ματς της καριέρας του. Όταν βλέπεις αυτό τον παίκτη να έχει τέτοια τρέλα και πάθος δεν μπορείς να μην είσαι σίγουρος για το τι θα γίνει σε αυτό το ματς.

Έδειξαν να «κούμπωσαν» από το πρώτο ματς

Και για να είμαστε σωστοί δεν μπορούμε να βρούμε και κάποιον που υστέρησε στο παιχνίδι με τη Βικτόρια Πλζεν. Θα σταθούμε, όμως, στο δίδυμο που συγκρότησαν οι Σεμέδο, Μεριά. Μπορεί να μη δέχτηκαν τη μεγάλη πίεση, αλλά έδειξαν να "κούμπωσαν" από το πρώτο ματς. Δύο θηρία μπροστά από τον Ζοσέ Σα που καθάρισαν ότι επικίνδυνη κατάσταση δημιουργήθηκε.

Αυτός ο Ολυμπιακός έχει μέλλον και αυτή η πρόκριση είναι σημαντικότερη και μεγαλύτερη από αυτές που έκανε πέρσι, διότι ήρθε απέναντι σε έναν αντίπαλο με εμπειρία σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Αυτή η ομάδα έτσι όπως είναι μόνο καλύτερη μπορεί να εμφανιστεί στη συνέχεια αρκεί να συνεχίσει να δουλεύει με την ίδια ταπεινότητα και σοβαρότητα. Και φυσικά αυτό που θέλει ο Ολυμπιακός είναι έναν ποδοσφαιριστή να καλύψει το κενό του Φορτούνη. "Φώναζε" και στο ματς με τη Βικτόρια ότι αν είχε έναν παίκτη να παίξει κάθετα τα πράγματα θα ήταν καλύτερα και ευκολότερα.