Η κριτική των παικτών: Τα δυο G του Ολυμπιακού Guilherme και Guerrero

Όλοι οι παίκτες ήταν σε καλή βραδιά, με τους Γκιλιέρμε και Γκερέρο να ξεχωρίζουν. 

Η κριτική των παικτών: Τα δυο G του Ολυμπιακού Guilherme και Guerrero

Σα: Ο Πορτογάλος τερματοφύλακας πέρασε ένα ξεκούραστο βράδυ. Δεν απειλήθηκε σε κανένα σημείο του αγώνα και «σκούπισε» όσες σέντρες έγιναν στην περιοχή του

Ομάρ: Ο αρχηγός του Ολυμπιακού ξεκίνησε ιδανικά το παιχνίδι και στα πρώτα 20 λεπτά είχε πολλές κούρσες από τη μεριά του. Μάλιστα, ο Ολυμπιακός όσο οι Ομάρ και Ποντένσε ήταν μαζί, κέρδισε τρία απανωτά κόρνερ στην αρχή. Μετέπειτα κατέβασε ταχύτητα αλλά ήταν αξιόπιστος.

Σεμέδο: Για ακόμα ένα παιχνίδι ο στόπερ του Ολυμπιακού ήταν απροσπέλαστος. Κέρδισε όλες τις «μονομαχίες» σε έδαφος και αέρα. Μάλιστα, σαν να μην έφτανε αυτό, πέτυχε και το 4ο τέρμα. Παρά πολύ καλός!

Μεριά: Ευχάριστη η παρουσία του Μεριά δίπλα στον Σεμέδο. Ο Τυνήσιος κεντρικός αμυντικός έδειξε ότι βρίσκεται σε καλή κατάσταση. Ήρεμος με τη μπάλα στα πόδια και κέρδισε όλες τις κεφαλιές. Παράλληλα, συμμετείχε και στο τελευταίο γκολ των γηπεδούχων.

Τσιμίκας: Ο αριστερός οπισθοφύλακας του Ολυμπιακού όπως στην Τσεχία έτσι και εδώ κράτησε μακριά τον Καγιάμπα. Πολύ καλός ανασταλτικά και πιστός στα καθήκοντα του. Όσον αφορά την επίθεση είχε μερικές λανθασμένες επιλογές.

Γκιλιέρμε: Ο καλύτερος παίκτης του αγώνα ήταν ο Γκιλιέρμε. Ο Βραζιλιάνος μέσος του Ολυμπιακού, ήταν παρών σε όλες τις κρίσιμες φάσεις. Στο 1’ όπου σημάδεψε το δοκάρι. Πέτυχε δύο τέρματα ενώ θυμίζουμε πως στο σουτ του Πρένιτσα (24’) ήταν εκείνος που έβαλε την κόντρα. Βαρόμετρο στο παιχνίδι των Πειραιωτών και φάνηκε σε μεγάλο βαθμό σήμερα.

Μπουχαλάκης: Έκανε την βρώμικη δουλειά. Παρότι δεν πήρε πολλές πρωτοβουλίες, αυτός και ο Γκιλιέρμε λειτούργησαν άψογα στο χώρο του κέντρου.

Ποντένσε: Ο Πορτογάλος μαζί με τον Ομάρ και τον Βαλμπουενά έκανε, μέχρι το 30’, άνω – κάτω την άμυνα της Βικτόρια. Στο δεύτερο μέρος ανέβασε ακόμα περισσότερο την απόδοση του. Βγήκε στο τέλος και εισέπραξε το χειροκρότημα του κόσμου.

Μασούρας: Μαχητής! Ο Έλληνας ακραίος επιθετικός βοήθησε πολύ ανασταλτικά δίνοντας βοήθειες στα μπακ. Επιθετικά μάλιστα δημιούργησε ευκαιρίες, ωστόσο φάνηκε άτυχος στα τελειώματα του.

Βαλμπουενά: Τα «χτυπήματα» του Γάλλου… σφυρίζουν. Ο επιτελικός μέσος του Ολυμπιακού ήταν πολύ καλύτερος σε σχέση με το πρώτο ματς και προσπαθούσε συνεχώς να κινηθεί σε όλες τις θέσεις μπροστά. Σωστά βγήκε αλλαγή αφού είχε κουραστεί και δεν κρατούσε όσα θα έπρεπε την μπάλα.

Γκερέρο: Άλλο ένα παιχνίδι που ο Ισπανός, τρέχει, μαρκάρει, βοηθάει. Μάλιστα, σημείωσε και το καθοριστικό δεύτερο γκολ με εξαιρετική ενέργεια. Πάντως, δεν τροφοδοτήθηκε όσα θα έπρεπε μέσα στην περιοχή αλλά κατάφερε να κάνει τη ζημιά!

Καμαρά: Μπήκε στο κατάλληλο χρονικό σημείο. Όταν η Πλζεν προσπάθησε να πιέσει για να ισοφαρίσει. Η είσοδος του «έδεσε» τα χαφ και έδωσε ανάσες με βοήθεις στα μπακ.

Ελ Αραμπί: Έπαιξε λίγο και δεν μπορεί να κριθεί.

Ραζντέλοβιτς: Έπαιξε λίγο και δεν μπορεί να κριθεί.