Ολυμπιακός: Το μεγάλο κίνητρο του Βαλμπουενά

Η τρέλα του Γάλλου άσου να επιστρέψει σε φάση ομίλων του Champions League με τον Ολυμπιακό.

Ολυμπιακός: Το μεγάλο κίνητρο του Βαλμπουενά

Ένας παίκτης από τον οποίο περιμένει πολλά ο Ολυμπιακός στο παιχνίδι της Τρίτης είναι ο Ματιέ Βαλμπουενά. Ο Γάλλος άσος έχει και την ποιότητα και την εμπειρία για να αλλάξει τη ροή ενός αγώνα. Ο Πέδρο Μαρτίνς ποντάρει πάνω του και στις στατικές φάσεις, αφού τα χτυπήματα του είναι… θανατηφόρα.

Ο 34χρονος άσος έχει και πολύ ισχυρό κίνητρο σε αυτή τη διαδικασία των προκριματικών. Το δήλωσε κιόλας ότι «ήρθα στον Ολυμπιακό για να κερδίζω». Έχει τη νοοτροπία του νικητή και από αυτό περιμένει να ωφεληθεί η ομάδα του Πειραιά.

Για τον ίδιο, όμως, είναι σημαντικό να επιστρέψει και στη φάση των ομίλων του Champions League. Με τη Φενέρμπαχτσε δεν κατάφερε πέρσι να παίξει στους ομίλους της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, αφού αποκλείστηκε από τη Μπενφίκα.

Τη σεζόν 2017-2018 είχε αποκλειστεί στα προκριματικά του Europa League με τη Φενέρμπαχστε και δεν είχε μπορέσει να παίξει στη φάση των ομίλων της συγκεκριμένης διοργάνωσης. Η τελευταία φορά που ο Βαλμπουενά έπαιξε σε ομίλους του Champions League ήταν τη σεζόν 2016-2017 όταν αγωνιζόταν στη Λιόν. Τότε ήταν σε όμιλο με Ντιναμό Ζάγκρεμπ, Γιουβέντους και Σεβίλλη. Θέλει πολύ σαν τρελός να αγωνιστεί ξανά στα αστέρια και η διαδικασία των προκριματικών αν και τον έχει πληγώσει είναι ένα μεγάλο κίνητρο.