Η κριτική των παικτών: Καθοριστικός Σα, «Κέρβερος» Σεμέδο!

Ο Πορτογάλος κίπερ έσωσε την εστία του όποτε χρειάστηκε, ενώ ο συμπατριώτης του ήταν πραγματικά «βράχος» της Πειραιώτικης άμυνας στο Πλζεν. Η ατομική κριτική των παικτών του Ολυμπιακού.

Η κριτική των παικτών: Καθοριστικός Σα, «Κέρβερος» Σεμέδο!

Η κριτική των παικτών του Ολυμπιακού από το fosonline.gr:

ΣΑ: Από τους καλύτερους παίκτες του Ολυμπιακού στο ματς, όχι τόσο για τον αριθμό των επεμβάσεών του, αλλά περισσότερο για την τεράστια σημασία τους. Κυριότερη όλων αυτή του 38', όταν αποσόβησε το κοντινό πλασέ του Τσερμάκ σώζοντας την «ερυθρόλευκη» εστία, στην πλέον κλασική ευκαιρία των Τσέχων στο παιχνίδι. Καθοριστικός ο Πορτογάλος κίπερ, έβγαλε μέχρι και το σουτ του Μιχάλικ σε τετ α τετ στο 86', παρότι ο Τσέχος υποδείχθηκε σε θέση οφσάιντ και η φάση ουσιαστικά ήταν ως μη γενόμενη!

Βικτόρια Πλζεν - Ολυμπιακός 0-0: Δική του η πρόκριση στο «Καραϊσκάκης»

ΟΜΑΡ: Κάπως «μουδιασμένος» στο πρώτο μέρος, με το πέρασμα της ώρας έβρισκε σιγά-σιγά τα πατήματά του και παρουσιάστηκε σαφώς καλύτερος στην επανάληψη, τόσο ανασταλτικά όσο και επιθετικά.

ΣΕΜΕΔΟ: Πραγματικός «βράχος» στην άμυνα ο Πορτογάλος στόπερ, μαζί με τον Σα ίσως ο καλύτερος των Πειραιωτών. Το «θηρίο» του Ολυμπιακού έβαλε «στοπ» σε πολλές επιθέσεις της Πλζεν, τόσο στον αέρα όσο και στο χορτάρι, όντας απροσπέλαστος και βγάζοντας «αέρα» ηγέτη στα μετόπισθεν. Ακριβώς αυτό, δηλαδή, για το οποίο αποκτήθηκε.

Βικτόρια Πλζεν – Ολυμπιακός 0-0: Tα highlights του αγώνα (vid)

ΑΒΡΑΑΜ: Μπήκε πολύ δυναμικά στο παιχνίδι, όμως προδόθηκε από το πόδι του και αποχώρησε τραυματίας από τον αγωνιστικό χώρο μόλις στο 21ο λεπτό της συνάντησης. Άτυχος ο πολύπειρος μπακ.

ΤΣΙΜΙΚΑΣ: Με πολλές δυνάμεις ο αριστερός μπακ του Θρύλου, έκανε ατελείωτες κούρσες τόσο προκειμένου να ανακόψει τους εξτρέμ της Βικτόρια, όσο και για να βοηθήσει επιθετικά. Μπροστά δεν του βγήκε τόσο, ωστόσο συνολικά ο Τσιμίκας έκανε πολύ καλό ματς και ήταν εκ των διακριθέντων του Ολυμπιακού στην Τσεχία.

ΓΚΙΓΙΕΡΜΕ: Σταθερός και μαχητικός στο μεγαλύτερο κομμάτι του αγώνα, χωρίς πάντως να είναι από τους κορυφαίους του Ολυμπιακού όπως μας έχει συνηθίσει. Δεν ήταν κακός ο Βραζιλιάνος χαφ, απλά μας έχει... καλομάθει με τις εξαιρετικές εμφανίσεις του την προηγούμενη σεζόν.

ΜΠΟΥΧΑΛΑΚΗΣ: Από τους κορυφαίους των «ερυθρόλευκων». Ο «Μπούχα» ήταν εξαιρετικός ανασταλτικά, ενώ όσο περνούσε η ώρα συμμετείχε όλο και περισσότερο στις επιθέσεις των Πειραιωτών, έχοντας μάλιστα και ένα καλό σουτ σε μια από τις αντεπιθέσεις της ελληνικής ομάδας στο 78'.

ΜΑΣΟΥΡΑΣ: Προσπάθησε ο Μασούρας καθ' όλη τη διάρκεια της συνάντησης, «έγραψε» πολλά χιλιόμετρα στο χορτάρι της «Doosan Arena», δεν ήταν, όμως, μία από τις καλύτερες εμφανίσεις του με τα ερυθρόλευκα.

ΒΑΛΜΠΟΥΕΝΑ: Ήταν φανερό από τα πρώτα κιόλας λεπτά του αγώνα ότι ο Βαλμπουενά έχει έρθει «μπαρουτοκαπνισμένος» στον Ολυμπιακό. Ο Γάλλος μεσοεπιθετικός έχει δεδομένα ποιότητα και εμπειρία στο παιχνίδι του και η θέλησή του να «σηκώσει» επιθετικά την ομάδα ήταν εμφανής, άσχετα αν δεν του βγήκε όπως θα ήθελε. Αντικαταστάθηκε στο β' στον... βωμό της τακτικής.

ΠΟΝΤΕΝΣΕ: Ο βραχύσωμος εξτρέμ κατέγραψε μια «κλασική» εμφάνιση με την ερυθρόλευκη φανέλα, έχοντας πολλές κούρσες, ντρίμπλες και σέντρες στο ενεργητικό του. Δεν κατάφερε, πάντως, να βοηθήσει όσο θα ήθελε και να κάνει τη διαφορά.

ΓΚΕΡΕΡΟ: Έτρεξε ασταμάτητα από την αρχή ως το τέλος, προσπαθώντας να πάρει τις κατάλληλες θέσεις στην περιοχή των Τσέχων, ενώ παράλληλα πίεζε συνεχώς και τα αντίπαλα μπακ όταν ο Ολυμπιακός δεν είχε τη μπάλα. Όμως δεν έλαβε τις μπαλιές που θα ήθελε, προκειμένου να γίνει ιδιαίτερα απειλητικός.

ΜΠΑ: Δεν «μάσησε» ο νεαρός Σενεγαλέζος, ο οποίος πολύ νωρίς στο παιχνίδι κλήθηκε να αντικαταστήσει τον Αβραάμ παίρνοντας θέση στα στόπερ δίπλα στον Σεμέδο. Ο Μπα έδειξε ότι δεν... χαμπαριάζει από άγχος, «καθαρίζοντας» πολλές φάσεις και δείχνοντας στον Μαρτίνς ότι μπορεί να τον υπολογίζει ξεκάθαρα για το κέντρο της άμυνας.

ΚΑΜΑΡΑ: Σαν έτοιμος από καιρό ο Μαντί, πέρασε στο ματς στη θέση του Βαλμπουενά προκειμένου να «θωρακίσει» τον Ολυμπιακό μεσοαμυντικά. Και πήρε άριστα στην αποστολή του, όντας δυναμικός στις επεμβάσεις του και σωστός στις θέσεις που έπαιρνε στον αγωνιστικό χώρο.

ΡΑΝΤΖΕΛΟΒΙΤΣ: Έπαιξε ελάχιστα και δεν μπορεί να κριθεί.