Βικτόρια Πλζεν - Ολυμπιακός 0-0: Δική του η πρόκριση στο «Καραϊσκάκης»

ΠΛΖΕΝ Αποστολή Γ. Στασινόπουλος: Ο Ολυμπιακός έμεινε στο 0-0 με τη σαφώς πιο έτοιμη Βικτόρια Πλζεν που είχε δοκάρι στο 44' και η πρόκριση θα παιχτεί την ερχόμενη Τρίτη στον Πειραιά.

Βικτόρια Πλζεν - Ολυμπιακός 0-0: Δική του η πρόκριση στο «Καραϊσκάκης»

Στο πρώτο του φετινό παιχνίδι για τα προκριματικά του Champions League έμεινε στο 0-0 με τη Βικτόρια Πλζεν στην Τσεχία και πλέον θα κληθεί να πάρει την πρόκριση στην επόμενη φάση στο "Γ. Καραϊσκάκης" την ερχόμενη Τρίτη. Οι "ερυθρόλευκοι" τα βρήκαν σκούρα με τη Βικτόρια, η οποία έδειξε πως ήταν πιο έτοιμοι απ' αυτούς, ενώ το γεγονός πως η αντίπαλος τους έχει δύο επίσημα ματς στα πόδια της ήταν φανερό. Η Πλζεν είχε και δοκάρι στο 44' με τον Πέρνιτσα, ενώ ο Ζοσέ Σα αποδείχτηκε καθοριστικός για να μείνει το 0-0 έως το τέλος του αγώνα. Ο Ολυμπιακός πέρα απ' όλα αυτά είχε την ατυχία να χάσει με τραυματισμό στο 21' τον Αβραάμ Παπαδόπουλο, ενώ κατάφερε να δημιουργήσει καταστάσεις και να κάνει και τις δικές του ευκαιρίες. Ας δούμε αναλυτικά τι έγινε στο ματς με τη Βικτόρια Πλζεν…

Βικτόρια Πλζεν – Ολυμπιακός 0-0: Tα highlights του αγώνα (vid)

Εκπλήξεις δεν είχε η ενδεκάδα του Ολυμπιακού στο παιχνίδι με τη Βικτόρια Πλζεν και όπως αναμενόταν ξεκίνησε με αυτούς που χρησιμοποίησε στο φιλικό με τη Νότιγχαμ Φόρεστ και με τον Βαλμπουενά να έχει έναν ελεύθερο ρόλο πίσω από τον Γκερέρο. Η Βικτόρια φρόντισε από το ξεκίνημα να δείξει και στον τελευταίο δύσπιστο ότι είναι μία πολύ καλή ομάδα, επιπέδου Champions League.

Η κριτική των παικτών: Καθοριστικός Σα, «Κέρβερος» Σεμέδο!

Οι Τσέχοι ήταν αυτοί που είχαν την κατοχή της μπάλας και έβγαλαν πίεση από ψηλά δημιουργώντας πρόβλημα στην πρώτη πάσα του Ολυμπιακού. Στο 11' βέβαια οι Πειραιώτες είχαν μία καλή στιγμή με τον Τσιμίκα να κάνει τη σέντρα, αλλά ο Γκερέρο δεν πρόλαβε να καλά το πόδι του. Στο 17' ο Ποντένσε γύρισε για τον Βαλμπουενά που δεν έπιασε καλά το σουτ με τη μπάλα να περνάει άουτ. Παρόλα αυτά σε όλο αυτό το διάστημα η ομάδα που είχε την κατοχή και πίεζε ήταν αυτή του Πάβελ Βρμπα, αλλά χωρίς να απειλεί. Στο 18' ο Καγιάμπα είχε ένα σουτ που απέκρουσε ο Σα και στο 21' ο Ολυμπιακός έχασε λόγω τραυματισμού τον Αβραάμ με τον Μπα να παίρνει τη θέση του.

Από το 25' ο Ολυμπιακός ισορρόπησε το παιχνίδι και πήρε μέτρα στο γήπεδο. Αν και είχε τον έλεγχο του ματς και περιόρισε την επιθετικότητα των γηπεδούχων είχε "θέμα" στην τελική του πάσα. Στο 35' σωστά υποδείχτηκε σε θέση οφ σάιντ ο Γκερέρο. Ο Ολυμπιακός στο διάστημα που πήρε μέτρα δεν κατάφερε να απειλήσει ουσιαστικά την εστία του Χρούσκα.

Στο τελευταίο δεκάλεπτο, όμως, η Πλζεν ανέβασε και πάλι στροφές και έκλεισε τον Ολυμπιακό στα καρέ του. Έβγαλε επιθετικότητα με συνεχή κίνηση και με τους δύο της μπακ να βγαίνουν ψηλά και να δημιουργούν θέματα. Στο 38' ο Σα έκανε μεγάλη απόκρουση σε σουτ του Τσέρμακ και στο 44' ο Πορτογάλος στάθηκε τυχερός όταν το σουτ του Πέρνιτσα σταμάτησε στο δεξί του δοκάρι. Σε εκείνο το διάστημα η Βικτόρια έσφιξε τον κλοιό και είναι αλήθεια ότι ο Ολυμπιακός πέρασε δύσκολες στιγμές, αλλά το πρώτο μέρος ολοκληρώθηκε με το 0-0 να μην αλλάζει.

Το σκηνικό δεν άλλαξε ούτε στην επανάληψη με τη Βικτόρια Πλζεν να μπαίνει δυνατά στο γήπεδο και να πιέζει τον Ολυμπιακό. Οι Τσέχοι είχαν κλείσει στα καρέ τους την ομάδα του Πειραιά με τους ποδοσφαιριστές του Πέδρο Μαρτίνς να κάνουν εύκολα το λάθος στη μεσαία γραμμή και να μην έχουν σωστά μαρκαρίσματα. Στο 50' η Πλζεν έφτασε κοντά στο γκολ όταν ο Σα απομάκρυνε λανθασμένα, αλλά ο Καγιάμπα αστόχησε από κοντά, ενώ στο 53' ο Σεμέδο πρόλαβε τη δύσκολη κατάσταση. Ο Ολυμπιακός ήταν φανερό πως είχε θέμα στη μεσαία γραμμή με τον Γκιγιέρμε να μη κάνει καλό ματς και ο Μαρτίνς στο 57' έβαλε τον Καμαρά αντί του Βαλμπουενά. Από εκείνο το σημείο και μετά ο Ολυμπιακός άλλαξε τη διάταξη του σε 4-3-3 με τον Γκιγιέρμε να παίζει "εξάρι" και τους Μπουχαλάκη, Καμαρά πιο μπροστά του.

Ο Ολυμπιακός και πάλι δυσκολευόταν να βρει τα πατήματα του στο γήπεδο. Από το 65' και μετά ισορρόπησε το παιχνίδι και περιόρισε την Πλζεν με αποτέλεσμα από το 70' να πάρει αρκετά μέτρα στο γήπεδο και να δημιουργήσει και καταστάσεις στην αντίπαλη άμυνα. Ο Ποντένσε στο 74' έκανε ένα σουτ με τη μπάλα να κοντράρει σε σώματα και στο 75' ήταν η σειρά του Καμαρά να δει το δικό του σουτ να έχει την ίδια τύχη. Ο Ολυμπιακός εκείνο το διάστημα πίεζε την Πλζεν και στο 76' το καλό σουτ του Μπουχαλάκη πέρασε άουτ. Οι ποδοσφαιριστές του Πέδρο Μαρτίνς είχαν φέρει το παιχνίδι στα μέτρα τους, είχαν περιορίσει τους κινδύνους για την εστία του Ζοσέ Σα και έψαχναν τη φάση που θα δημιουργούσε τις προϋποθέσεις για γκολ. Αυτό δεν ήρθε, ο Ολυμπιακός έφυγε με το 0-0 από το Πλζεν και με την εξέλιξη που είχε το ματς μπορεί να είναι και ικανοποιημένος.

ΒΙΚΤΟΡΙΑ ΠΛΖΕΝ (Πάβελ Βρμπα): Χρούσκα, Χάβελ, Πέρνιτσα, Μπράμπετς (72' Χέιντα), Χλούσεκ, Κάλβατς, Χροσόβσκι, Καγιαμπά, Τσέρμακ (82' Μιχάλικ), Κόπιτς, Κρμέντσικ (69' Τσορί).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Πέδρο Μαρτίνς): Σα, Ομάρ, Σεμέδο, Αβραάμ (21' Μπα), Τσιμίκας, Γκιγιέρμε, Μπουχαλάκης, Ποντένσε, Βαλμπουενά (57' Καμαρά), Γιώργος Μασούρας (81' Ραντζέλοβιτς), Γκερέρο.