Η επιστροφή του Αβραάμ Παπαδόπουλου στην Ευρώπη (vid)

Ο Αβραάμ Παπαδόπουλος είναι έτοιμος για την πρώτη του ευρωπαϊκή συμμετοχή με την φανέλα του Ολυμπιακού μετά από επτά χρόνια

 Η επιστροφή του Αβραάμ Παπαδόπουλου στην Ευρώπη (vid)

Στο βασικό σχήμα του Ολυμπιακού για το αποψινό παιχνίδι με την Βικτόρια Πλζεν στην Τσεχία, για τον δεύτερο προκριματικό γύρο του Champions League, επιλέχθηκε ο Αβραάμ Παπαδόπουλος από τον προπονητή του, Πέδρο Μαρτίνς.

Για τον Έλληνα στόπερ αυτή θα είναι και η πρώτη του ευρωπαϊκή συμμετοχή με τα «ερυθρόλευκα» έπειτα από επτά χρόνια και τέσσερις μήνες, καθώς η προηγούμενη ήταν στις 15 Μαρτίου του 2012.

Τότε, υπό τις οδηγίες του Ερνέστο Βαλβέρδε, ο Παπαδόπουλος είχε ξεκινήσει πάλι βασικός στο ματς των Πειραιωτών στο «Γ. Καραϊσκάκης» με αντίπαλο την Μέταλιστ για την φάση των «16» του Europa League, όταν η ουκρανική ομάδα είχε πάρει τη νίκη με 2-1.

Την επόμενη περίοδο (2012/13) δεν κατάφερε να αγωνιστεί εξαιτίας ενός σοβαρού τραυματισμού του (σ. ρήξη χιαστών) που τον κράτησε για αρκετούς μήνες μακριά από τους αγωνιστικούς χώρους και το καλοκαίρι του 2014 αποχώρησε τελικά από τον σύλλογο για να συνεχίσει την ποδοσφαιρική του καριέρα στην Τουρκία με τα χρώματα της Τραμπζονσπόρ.

Τον περασμένο Γενάρη ο 34χρονος μπακ επέστρεψε τελικά και πάλι στη χώρα μας για να φορέσει τα «ερυθρόλευκα», ενώ απόψε είναι πλέον έτοιμος για την επανεμφάνισή του στα Κύπελλα Ευρώπης με την φανέλα του Θρύλου.