Περίεργο καλοκαίρι, αλλά διαφορετικός Ολυμπιακός

Έχει μάθει πλέον η ομάδα του Πειραιά από τη διαδικασία των προκριματικών και αυτό είναι το μεγάλο της όπλο για τα ματς με τη Βικτόρια.

Περίεργο καλοκαίρι, αλλά διαφορετικός Ολυμπιακός

Είναι πιο περίεργο αυτό το καλοκαίρι για τον Ολυμπιακό, διότι η ομάδα του Πειραιά καλείται να ξεκινήσει τις ευρωπαϊκές της υποχρεώσεις πιο νωρίς από ποτέ. Μόλις 23 Ιουλίου και οι "ερυθρόλευκοι" θα κληθούν να παίξουν ένα παιχνίδι πολύ μεγάλης σημασίας για το μέλλον τους στη σεζόν.

Πλέον, όμως, δεν είναι ίδιος και ο Ολυμπιακός. Έχει αλλάξει πολύ και ξέρει καλά τι πρέπει να κάνει. Έφαγε τα μούτρα του καλοκαιριάτικα με τη Χαποέλ Μπερ Σεβά, ζορίστηκε να περάσει την άσημη Αρούκα και έμαθε. Κατάλαβε ότι το καλοκαίρι έχει παγίδες, ότι τίποτα δεν είναι δεδομένο και κανείς δεν σου χαρίζεται.

Έπαθε κι έμαθε που λέμε και η αλήθεια είναι πως τα τελευταία χρόνια ο Ολυμπιακός έχει κάνει τεράστια πρόοδο στα προκριματικά. Το καλοκαίρι του 2017 η ομάδα του Πειραιά πέρασε στη φάση των ομίλων του Champions League διασχίζοντας με απόλυτη επιτυχία το μονοπάτι των προκριματικών.

Πέρσι το καλοκαίρι με τον Πέδρο Μαρτίνς διέσχισε το μονοπάτι των προκριματικών του Europa League και μπήκε στους ομίλους. Δύο προκρίσεις σε ομίλους, δύο σερί καλοκαίρια και όντας αήττητος δεν είναι και λίγο πράγμα. Έχει εμπειρία και σε αυτή τη διαδικασία πλέον η ομάδα και έχει εμπειρία ως οργανισμός πλέον όχι μόνο η ομάδα.

Στον Ολυμπιακό δεν ακούς πλέον μεγάλα λόγια, δεν υπάρχει η άποψη "ποια Βικτόρια" και δεν υποτιμάνε κανέναν. Αντιμετωπίζουν τους πάντες με σεβασμό και μάλιστα γνωρίζοντας πως έχουν απέναντι τους μία ομάδα που παίζει εξαιρετικό ποδόσφαιρο και έχει μία πείρα στην Ευρώπη. Κανείς δεν ασχολήθηκε με την κλήρωση, διότι πολύ απλά δεν θα έχει νόημα αν δεν περάσει τη Βικτόρια Πλζεν. Αυτά είναι τα μεγάλα όπλα του Ολυμπιακού.