Ποια Μπασακσεχίρ και ποιες Ντιναμό Κιέβου και Μπριζ;

 

Ο Ολυμπιακός δεν «βλέπει» τις Μπασακσεχίρ, Ντιναμό και Μπριζ που είναι πιθανές επόμενες αντίπαλοί του έως τον στόχο της επιστροφής στους ομίλους. Τις «έχει», αλλά δεν τις «βλέπει». Επί του παρόντος...

Ποια Μπασακσεχίρ και ποιες Ντιναμό Κιέβου και Μπριζ;

Για τον Ολυμπιακό το «μεγαθήριο» στο πλαίσιο της προσπάθειάς του να επιστρέψει μετά την περσινή απουσία στους ομίλους του Champions League δεν είναι η Μπασακσεχίρ, ούτε η Ντιναμό Κιέβου, ούτε η Μπριζ. Οι τρεις ομάδες δηλαδή, εκ των οποίων οι δύο (σίγουρα η Μπασκασεχίρ και μία εκ των Ντιναμό ή Μπριζ) θα κληθεί να αντιμετωπίσει στις επόμενες προκριματικές φάσεις, εφόσον περάσει το πραγματικό «μεγαθήριο»: την Βικτόρια Πλζεν.

Για τον Ολυμπιακό δεν πρέπει να υπάρχει και δεν υπάρχει άλλη σκέψη. Μόνον οι δύο Τρίτες που ακολουθούν. Με το ματς στην Τσεχία και τη ρεβάνς στο «Καραϊσκάκης». Σίγουρα τα χρονικά περιθώρια ανάμεσα σε κάθε προκριματικό γύρο είναι πιεστικά και θα πρέπει να υπάρχει προεργασία και για τη συνέχεια (σε επίπεδο κατασκοπευτικής παρακολούθησης), αλλά η Βικτόρια Πλζεν είναι αυτή την ώρα το μοναδικό μεγάλο εμπόδιο.

Θα πρέπει να είμαστε σίγουροι ότι όσο ασχολούμαστε εμείς με τις σημερινές κληρώσεις και το δρόμο μέχρι τους ομίλους, το ίδιο ασχολούνται και οι Τσέχοι. Το ίδιο πιστεύουν ότι μπορούν να είναι στην επόμενη φάση και να ξαναπαίξουν όπως πέρυσι στους ομίλους του Champions League. Τότε που αποκλείστηκαν από Ρεάλ και Ρόμα, αλλά πέταξαν εκτός ολόκληρη ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Το ίδιο πιθανό θεωρούν και εκείνοι ότι μπορεί να νικήσουν τον Ολυμπιακό και να συνεχίσουν στη μεγάλη διοργάνωση αντί για το Europa League.

Είναι βέβαιο, πάντως, πως ο Ολυμπιακός έχει προετοιμαστεί για να παίξει δύο πάρα πολύ δύσκολα παιχνίδια. Σε μια εποχή που δεν έχει καν επίσημο ματς, με την αναστάτωση που προκάλεσε το σοκ με τον τραυματισμό του Φορτούνη και με έναν αντίπαλο που έχει αρχίσει στο πρωτάθλημα με δύο νίκες, άρα διαθέτει ρυθμό και καλή ψυχολογία. Όλα αυτά δεν είναι αμελητέα ώστε να υποτιμηθούν. Για να αποκλείσει την Πλζεν, έστω κι αν είναι καλύτερη ομάδα από αυτή, ο Ολυμπιακός θα χρειαστεί μεγάλη προσπάθεια. Όποιος δεν το έχει αυτό κατά νου μπορεί να πέσει και από τα σύννεφα. Διότι υπάρχουν και κάποιοι που μπορεί ακόμη να πιστεύουν ότι η πρόκριση είναι εξασφαλισμένη κι ότι «αν δεν μπορείς να αποκλείσεις την Πλζεν, τότε δεν αξίζει να κοιτάς τη συνέχεια».

Μα αυτό ακριβώς. Αν δεν αποκλείσεις την Πλζεν, δεν μπορείς να κοιτάς τη συνέχεια. Ή θα την κοιτάς μακριά από τα «αστέρια», με τον αντίπαλο από την κλήρωση του Europa League. Την βελγική Ανβέρπ. Που με την ψυχολογία ενός απευκταίου αποκλεισμού από την Πλζεν, θα είναι και αυτή «μεγαθήριο» για τον Ολυμπιακό.

Καταλήγουμε εκεί απ' όπου αρχίσαμε. ΜΟΝΟ ΠΛΖΕΝ ΚΑΙ ΠΡΟΚΡΙΣΗ. Και βλέπουμε μετά...