Ολυμπιακός: Victory και Viktoria!

Γιατί το παιχνίδι με την Πλζεν (και η ρεβάνς) είναι από αυτά που λέμε... της χρονιάς! Τι κερδίζει πέραν της εξασφάλισης της ευρωπαϊκής πορείας της η ομάδα του Πειραιά. 
Ολυμπιακός: Victory και Viktoria!

Tο 1982 «έσπασε» τα ταμεία στα σινεμά όλου του κόσμου το θρυλικό μιούζικαλ Βίκτωρ και Βικτόρια με την Τζούλια Άντριους να δίνει ρεσιτάλ ερμηνείας. Εκείνη τη χρονιά οι παίκτες του Ολυμπιακού που θα αντιμετωπίσουν την επόμενη και τη μεθεπόμενη Τρίτη την Βικτόρια στα προκριματικά του Champions League δεν είχαν γεννηθεί. Αλλά έχουν την ευκαιρία απέναντι σε αυτή τη Βικτόρια να διεκδικήσουν (όχι κάποιο...Όσκαρ, αλλά) την εξασφάλιση μιας σεζόν χωρίς εντάσεις και σκιές.

Πάνω απ' όλα φυσικά ο Ολυμπιακός θα εξασφαλίσει την ευρωπαϊκή παρουσία του στους ομίλους του Europa League εφόσον αποκλείσει τους Τσέχους. Ό,τι κι αν συμβεί στη συνέχεια των προκριματικών, με στόχο την πρόκριση στα γκρουπ του Champions League. Αυτό είναι το βασικό κρατούμενο.

Πέραν αυτού, όμως, ο Ολυμπιακός θα έχει την ηρεμία του και τις ιδανικές συνθήκες προετοιμασίας για τη συνέχεια τόσο των θερινών προκριματικών όσο και της σεζόν ολόκληρης. Ένας απευκταίος αποκλεισμός από την τσεχική ομάδα θα επιφέρει αναταράξεις, αμφισβητήσεις και όλα όσα πολλές φορές συμβαίνουν όταν μια ελληνική ομάδα πάει ως φαβορί για μια πρόκριση και τελικά την χάνει.

Γι΄αυτό τα ματς με την Βικτόρια Πλζεν είναι απολύτως καθοριστικά για τη συνέχεια. Κι ο Ολυμπιακός έτσι οφείλει να τα αντιμετωπίσει. Ίχνος υπεροψίας απαγορεύεται. Αγωνιστικό θράσος στην επίθεση για ένα (τουλάχιστον) γκολ στο Πλζεν που θα απλοποιήσει την κατάσταση, ναι. Τεράστια αμυντική προσήλωση ώστε η ομάδα να μη δεχτεί γκολ στο πρώτο παιχνίδι που επίσης θα απλοποιήσει την κατάσταση, επίσης ναι. Όλα τα υπόλοιπα, όχι.

Για να έρθει αυτή η πάρα πολύ σημαντική πρόκριση απέναντι σε μια ομάδα με ευρωπαϊκή εμπειρία, ίδιο προπονητή και παίκτες εδώ και χρόνια, αλλά και αγωνιστικό ρυθμό καλύτερο από του Ολυμπιακού, θα πρέπει ο Πέδρο Μαρτίνς και ο καθένας από τους παίκτες του να δώσουν ρεσιτάλ. Ερμηνείας, απόδοσης, όπως θέλετε πείτε το...