Το μυαλό στην Πλζεν, πιο πίσω του αντί-Φορτούνη

Αυτό που «καίει» τον Πέδρο Μαρτίνς δεν είναι τίποτε άλλο από το να προετοιμάσει τον Ολυμπιακό για τα δύο ματς με τους Τσέχους. Ο αντικαταστάτης του αρχηγού, αν και εφόσον το αποφασίσει ο κόουτς, θα πάει λογικά για… Αύγουστο...

Το μυαλό στην Πλζεν, πιο πίσω του αντί-Φορτούνη

Τεράστιο το πλήγμα για τον Ολυμπιακό με τον σοβαρό τραυματισμό του Φορτούνη, όμως, ο Πέδρο Μαρτίνς είναι υποχρεωμένος να κοιτάξει μπροστά, να μην χάσει χρόνο και να βρει εκ των έσω τις λύσεις ενόψει Βικτόρια Πλζεν. Η πρώτη «πρόβα» θα γίνει άλλωστε στο φιλικό της Τρίτης (16/7) με τη Νότιγχαμ Φόρεστ στο Καραϊσκάκη και εκτός απροόπτου ο αντικαταστάτης του αρχηγού θα είναι ο Ματιέ Βαλμπουενά.

Ακόμα και σήμερα – που λέει ο λόγος – να ερχόταν ένας αντι-Φορτούνης, δεν θα έπαιζε ξαφνικά βασικός σε εννιά βράδια στην Τσεχία. Ο Μαρτίνς έχει αποδείξει από πέρσι το καλοκαίρι, ότι στηρίζεται περισσότερο (ειδικά στα προκριματικά του καλοκαιριού) στους παίκτες με τους οποίους δούλεψε σχεδόν από τις πρώτες μέρες της προετοιμασίας.

Ο Βαλμπουενά λοιπόν είναι ο πρώτος υποψήφιος για να καλύψει το πολύ μεγάλο κενό του αρχηγού στα δύο ματς με την Πλζεν.

Τι θα συμβεί όμως μετά τις διπλές αναμετρήσεις με τους Τσέχους; Κανείς δεν μπορεί να βάλει το χέρι του στη φωτιά ότι ο Ολυμπιακός θα αποκτήσει τελικά ποδοσφαιριστή. Ο αρχικός προγραμματισμός ήταν να πάρει η ομάδα ένα «οκταρο-εξάρι». Έναν τύπου «Καμαρά». Δεν έχει ξεκαθαρίσει τώρα ότι θα πάει σε έναν «Νάτχο». Ένα περισσότερο «οκτάρι» και λιγότερο «δεκάρι» δηλαδή. Άλλωστε, οι παίκτες που εξακολουθούν να βρίσκονται στο προσκήνιο, περισσότερο είναι «οκταρο-εξάρια» (Μπενασέρ, Σανκαρέ, Φρανσέρζιο).

Όλα αυτά όμως ενδεχομένως να μην «τρέξουν» μέχρι την Πλζεν, καθώς όλος ο οργανισμός ασχολείται με τα δύο κρίσιμα παιχνίδια με τους Τσέχους. Αυτό σημαίνει ότι πιθανότατα από Αύγουστο και ανάλογα με το τι θα δείξει ο Ολυμπιακός με την Πλζεν, οι «ερυθρόλευκοι» θα κάνουν τις απαιτούμενες κινήσεις τους.