Φαβορί ο δίχως έπαρση Ολυμπιακός

Προφανώς είναι καλή η κλήρωση του Ολυμπιακού με την Πλζεν, αν και ακόμη πιο προφανές είναι ότι πρέπει να έχει τα μάτια του δεκατέσσερα για να περάσει.

Φαβορί ο δίχως έπαρση Ολυμπιακός

Δεν μπορεί να είναι δυσαρεστημένος ο Ολυμπιακός από την κλήρωση που έκανε αυτός ο.... κακομούτσουνος πλην όμως γουρλής παράγοντας της UEFA στη Νιόν. Καλύτερα Βικτόρια Πλζεν, παρά Αϊντχόφεν, το έχουμε αναλύσει πολλάκις και το καταλαβαίνει ο καθένας. Οι αριθμοί δεν παίζουν μπάλα όμως έχει κάποια... μικρή σημασία ότι το ρόστερ των Ολλανδών κοστίζει 215 εκ. ευρώ και αυτό των Τσέχων μόλις 32 εκ. ευρώ!

Κλήρωση Champions League: Με Βικτόρια Πλζέν ο Ολυμπιακός στα προκριματικά

Η Βικτόρια Πλζεν είναι μία ομάδα που είχε κάνει τρομακτικές εκπλήξεις στις αρχές της δεκαετίας, ειδικά όταν απέκλεισε τη Νάπολι το 2013 από τα νοκ άουτ του Εuropa League κερδίζοντας με 3-0 μέσα στην Ιταλία! Τα τελευταία χρόνια έπαιξε Champions League μόνο πέρυσι, όταν προκρίθηκε απευθείας στους ομίλους, είχε βαριές ήττες από Ρόμα και Ρεάλ, αλλά απέκλεισε την ΤΣΣΚΑ Μόσχας και συνέχισε στο Europa League όπου αποκλείστηκε από την Ντιναμό Ζάγκρεμπ.

Βικτόρια Πλζεν: Το προφίλ της αντιπάλου του Ολυμπιακού

Αποτελεί μια έμπειρη και καλοδουλεμένη ομάδα, καθώς έχει αρκετά μεγάλο μέσο όρο ηλικίας παικτών και γενικά κάνει λίγες αλλαγές. Αν και είναι σημαντικό ότι αποχώρησαν δύο παίκτες της στην επίθεση που έβαζαν σχεδόν όλα τα γκολ τα τελευταία χρόνια, ο Μπάκος και ο Κόλερ. Είχαν βάλει μαζί 160 γκολ της Πλζεν και φέτος σταμάτησαν το ποδόσφαιρο!

Είναι καλό, αλλά όχι και απόλυτο, ότι το πρώτο ματς γίνεται στην Τσεχία, αφού η Πλζεν έχει κάνει σημαντικές προκρίσεις με τη ρεβάνς εκτός έδρας, αλλά και έχει αποκλειστεί με ήττες σοκ στην έδρα της στον επαναληπτικό.

Για τον Ολυμπιακό είναι μια μεγάλη ευκαιρία να προχωρήσει και δίνει μεγάλο κίνητρο τόσο στην ομάδα, όσο και στη διοίκηση ώστε να ενισχύσει ακόμη περισσότερο την... ομάδα!

Δεν έχει σημασία που ο Ολυμπιακός είναι το φαβορί. Καλύτερα έτσι, παρά να ήταν το αουτσάιντερ με την PSV. Αρκεί να είναι πανέτοιμος για να αντιμετωπίσει με τη δέουσα σοβαρότητα αυτά τα παιχνίδια και στη συνέχεια να μπορέσει να ψάξει τις υπερβάσεις στους επόμενους γύρους για να μπει στους ομίλους της κορυφαίας διοργάνωσης. Αν, όμως, έχει αποκλείσει την Πλζεν θα είναι σίγουρα στους ομίλους του Europa, άρα το «δώρο» της συγκεκριμένης κλήρωσης δεν θα πρέπει να μείνει αναξιοποίητο.