Βικτόρια Πλζεν: Το προφίλ της αντιπάλου του Ολυμπιακού

Το fosonline.gr παρουσιάζει το προφίλ της Βικτόρια Πλζεν, της αντιπάλου του Ολυμπιακού στο δεύτερο προκριματικό γύρο του Champions League.

Βικτόρια Πλζεν: Το προφίλ της αντιπάλου του Ολυμπιακού

Τον αντίπαλο του για τον δεύτερο προκριματικό γύρο του Champions League έμαθε ο Ολυμπιακός οποίος θα αντιμετωπίσει την Βικτόρια Πλζεν. Τα παιχνίδια θα διεξαχθούν στις 23 ή 24/7 και 30 ή 31/7.

Η Πλζεν πήρε τον πρώτο τίτλο της (Κύπελλο) το 2010 και έκτοτε έχει πάρει πέντε πρωταθλήματα Τσεχίας (2011, 2013, 2015, 2016 και 2018).

Η Βικτόρια Πλζεν βάση δυναμικότητας είναι αναμφισβήτητα πιο εύκολη αντίπαλος σε σχέση με την Αϊντχόφεν. Βέβαια όλα θα κριθούν στο γήπεδο με τον Ολυμπιακό να είναι το μεγάλο φαβορί στη μάχη για την πρόκριση από τον β' προκριματικό γύρο του Champions League.

Προπονητής

Προπονητής της Βικτόρια Πλζεν είναι ο Πάβελ Βρμπα, ο οποίος έχει αναλάβει για δεύτερη φορά στην καριέρα του τις τύχες του συλλόγου. Η προηγούμενη ήταν την πενταετία 2008-2013. Η δεύτερη «θητεία» του στον πάγκο της Βικτόρια Πλζεν ξεκίνησε το καλοκαίρι του 2017 όταν αντικατέστησε τον Ζντένιεκ Μπέτσκα.

Την προηγούμενη χρονιά

Την προηγούμενη χρονιά η Πλζεν τερμάτισε στην δεύτερη θέση του βαθμολογικού πίνακα πίσω από την πρωταθλήτρια Σλαβια Πράγας. Στο κύπελλο αποκλείστηκε στη φάση των «16» με την εντός έδρας ήττα με 3-2 στην παράταση από την Μπάνικ Οστράβα ενώ στην Ευρώπη μπήκε στους ομίλους του Champions League με τη Ρεάλ Μαδρίτης, τη Ρόμα και την ΤΣΣΚΑ Μόσχας.

Τερμάτισε στην τρίτη θέση του γκρουπ με δύο μόλις πόντους λιγότερους από την δεύτερη Ρόμα, με αποτέλεσμα να συνεχίσει την πορεία της στο Europa League. Στο Europa League βέβαια αποκλείστηκε από την Ντιναμό Ζάγκρεμπ.

Tα αστέρια της ομάδας είναι Πάτρικ Χροσόφσκι (6 γκολ και 6 ασίστ) και ο Τόμας Χορι (12 γκολ).

Ρόστερ

Το μπάτζετ της είναι στα 32 εκ. ευρώ, το μισό δηλαδή από αυτό του Ολυμπιακού και το ένα έβδομο αυτού της Αϊντχόφεν. Και ο μέσος όρος ηλικίας των παικτών της πολύ μεγαλύτερος από αυτόν του Ολυμπιακού. Η Βικτόρια Πλζεν έχει κάνει αρκετές μεταγραφές για να μπορεί να είναι έτοιμη όσο τον δυνατό ποιο γρήγορα στα κρίσιμα παιχνίδια με τον Ολυμπιακό.

Αποχώρησαν από την ομάδα και γενικά από το ποδόσφαιρο ο 36χρονος σέντερ φορ Μάρκε Μπάκος που είχε βάλει 77 γκολ με την φανέλα της, όπως και ο 33χρονος Ντάνιελ Κόλερ που παρότι έπαιζε περισσότερο ως επιθετικός μέσος είχε σκοράρει για την Πλζεν 82 γκολ τα τελευταία χρόνια!

Απέκτησε τον 23χρονο αμυντικό χαφ Λούκας Κάλβατς από την Σίγκμα Όλομουτς, τον έμπειρο αριστερό μπακ Άνταμ Χλούσεκ από την Λέγκια και τον στόπερ Γιάκομπ Μπράμπετς από την Γκενκ. Επέστρεψαν από δανεισμό ο Σλοβάκος χαφ Κρίστιαν Χερκαπό την Γουλβς και ο 22χρονος σέντερ φορ Οντρέι Μίχαλικ από την Άλκμααρ.

Συνοπτικά

Ήρθαν: Λούκας Κάλβαχ, Κρίστιαν Χερτς, Όντρει Μίχαλικ, Γιάκουμπ Μπράμπετς, Άνταμ Χλούσεκ, Ντόμινικ Γιάνοσεκ, Τόμας Χάγιεκ, Πάβελ Μπούχα

Έφυγαν: Μάρεκ Μπάκος, Ντάνιλε Κόλερ.

Φιλικά προετοιμασίας

Έχει δώσει το πρώτο της φιλικό, νικώντας με 5-2 την Γίσκρα, ομάδα τρίτης κατηγορίας. Σήμερα (19/6) παίζει με την Μπάνικ και το ερχόμενο Σάββατο (22/6) εκτός έδρας με την Τατράν, προς τιμήν των 85 ετών από την ίδρυση του συλλόγου που προσκάλεσε την Πλζεν για να τιμήσει τις εορταστικές εκδηλώσεις του.

Είναι λογικό στον Ολυμπιακό να μην έχουν ήδη ιδιαίτερη καλή εικόνα από την ομάδα τη Τσεχίας, αλλά εφόσον έρθει ως αντίπαλος από την σημερινή κλήρωση, τότε η «κατασκοπεία» θα εντατικοποιηθεί.

Ταυτότητα

Επίσημη ονομασία Football Club Viktoria Plzeň
Ίδρυση 1911
Έδρα Πίλζεν, Τσεχία
Στάδιο Στρούντσοβι Σάντι, Πλζεν
Πρόεδρος Άντολφ Σάντεκ
Ιστότοπος fcviktoria.cz