Doosan Arena: Σε αυτό το γήπεδο των 11.700 θέσεων θα παίξει ο Ολυμπιακός με τη Βικτόρια Πλζεν (vid)

Η ομάδα της Τσεχίας χρησιμοποιεί ως έδρα το Doosan Arena.

Doosan Arena: Σε αυτό το γήπεδο των 11.700 θέσεων θα παίξει ο Ολυμπιακός με τη Βικτόρια Πλζεν (vid)

Ο Ολυμπιακός θα αντιμετωπίσει τη Βικτόρια Πλζεν στον β' προκριματικό γύρο του Champions League, όπως προέκυψε από την κλήρωση της Τετάρτης (19/6).

Η ομάδα της Τσεχίας χρησιμοποιεί ως έδρα το Doosan Arena, παλαιότερα γνωστό ως Stadion města Plzně (Γήπεδο της πόλης του Πλζεν).

Πρόκειται για ένα γήπεδο πολλαπλών χρήσεων που βρίσκεται στο πάρκο Στρουντς κοντά στη συμβολή των ποταμών Μζε και Ράντμπουζα. Το στάδιο χρησιμοποιείται κυρίως για ποδοσφαιρικούς αγώνες και η χωρητικότητά του είναι 11.700 θέσεις.

Είναι επίσης γνωστό ως «Stadion ve Štruncových sadec». Πήρε το συγκεκριμένο όνομα από τον Emil Štrunc, πρώην περιφερειακό αρχηγό του κινήματος Sokol αν και μερικοί άνθρωποι πιστεύουν ότι η πηγή είναι ο διάσημος τοπικός ποδοσφαιριστή Stanislav Štrunc.

Το γήπεδο άνοιξε το 1955 για την περιφερειακή Σπαρτακιάδα. Μετά από διάφορες παρεμβάσεις η χωρητικότητά του ήταν 35.000 άτομα, εκ των οποίων 7.600 καθήμενοι. Το 2002-03 υποβλήθηκε σε ανακατασκευή και η χωρητικότητα μειώθηκε σημαντικά, συγκεκριμένα σε 7.425 άτομα

Τον Απρίλιο του 2011 ξεκίνησαν εργασίες -δαπανήθηκαν περίπου 360 εκατομμυρίων τσεχικές κορώνες- για τον εκσυγχρονισμό του σταδίου σύμφωνα με τις προδιαγραφές της ΟΥΕΦΑ. Ενώ η ανακατασκευή ήταν σε εξέλιξη, η χωρητικότητα του σταδίου μειώθηκε σε 3.500 θεατές. Στα τέλη Αυγούστου 2011, μέρος της ανακατασκευής είχε ολοκληρωθεί και η χωρητικότητα ήταν περίπου 8.500. Τον Δεκέμβριο του 2011 ολοκληρώθηκαν οι εργασίες και η συνολική χωρητικότητα πλησίασε τις 12.000 θέσεις.

Το 2011, η Βικτόρια έπαιξε στους ομίλους του Champions League ωστόσο, οι αγώνες εντός έδρας έγιναν στο Synot Tip Arena στην Πράγας