Τότεναμ-Λίβερπουλ 0-2: Σήκωσε το έκτο στη Μαδρίτη

Με γκολ του Σαλάχ (2’) και του Οριγκί (87’) οι Reds νίκησαν τους Λονδρέζους και κατέκτησαν το έκτο τρόπαιο της ιστορίας τους.

Τότεναμ-Λίβερπουλ 0-2: Σήκωσε το έκτο στη Μαδρίτη

Μία πολύ καλή σεζόν η Λίβερπουλ ήθελε να την επισφραγίσει με την κατάκτηση ενός τροπαίου. Το έκανε αυτό με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στη Μαδρίτη, στο υπερσύγχρονο «σπίτι» της Ατλέτικο. Οι Reds νίκησαν την Τότεναμ με σκορ 2-0 και κατέκτησαν το έκτο πρωταθλητριών της ιστορίας τους. Σημαντική βραδιά και για τον Γιούργκεν Κλοπ, ο οποίος έβαλε τέλος στην κατάρα των χαμένων τελικών, αφού έγινε ο πρώτος που κέρδισε.

Τότεναμ-Λίβερπουλ 0-2: Τα highlights του τελικού

Το ματς ξεκίνησε ιδανικά για τη Λίβερπουλ στο «Μετροπολιτάνο». Στο 1’ ο Μανέ έκανε τη σέντρα, η μπάλα βρήκε στο χέρι του Σισοκό και ο Σκόμινα έδειξε το σημείο του πέναλτι χωρίς δεύτερη σκέψη. Ο Σαλάχ στο 2’ εκτέλεσε εύστοχα, έκανε το 1-0 για τη Λίβερπουλ πετυχαίνοντας μάλιστα και το τρίτο γρηγορότερο γκολ σε τελικό. Στη συνέχεια η ομάδα του Κλοπ «έπνιξε» την Τότεναμ από το πρέσινγκ. Δεν άφησε τους ποδοσφαιριστές του Ποτσετίνο να κυκλοφορήσουν τη μπάλα, τους εγκλώβισαν σε αυτόν τον τρόπο παιχνιδιού και κρατούσαν χωρίς πρόβλημα το υπέρ τους σκορ. Μεγάλη φάση δεν σημειώθηκε στο πρώτο ημίχρονο με τη Λίβερπουλ να κάνει διαχείριση του σκορ.

Στην επανάληψη το σκηνικό δεν άλλαξε. Η Τότεναμ έδειχνε ανήμπορη να αντιδράση και στο 69’ ο Μανέ δημιούργησε, ο Μίλνερ εκτέλεσε και η μπάλα πέρασε δίπλα από την εστία του Γιορίς. Η Τότεναμ αποφάσισε από το 80’ και μετά να τα παίξει όλα για όλα. Σε εκείνο το σημείο ο Σον έκανε το σουτ, ο Άλισον απέκρουσε, στη συνέχεια έκανε νέο σουτ ο Μόουρα και πάλι ο Άλισον είπε «όχι». Στο 85’ ο Έρικσεν εκτέλεσε υποδειγματικά φάουλ από πλάγια θέση, αλλά ο Άλισον και πάλι κράτησε το μηδέν. Έτσι στο 87’ μετά από φάση διαρκείας η μπάλα έφτασε στον Οριγκί, ο οποίος με άψογο σουτ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για να το 2-0 με το οποίο «κλείδωσε» τη νίκη και το τρόπαιο. Έτσι η Λίβερπουλ κατέκτησε το έκτο τρόπαιο της ιστορίας της, ενώ η Τότεναμ έγινε ακόμα μία πρωτάρα που έπαιξε σε τελικό και φεύγει με το κεφάλι σκυμμένο.

ΤΟΤΕΝΑΜ: Γιορίς, Τρίπιερ, Αλντερβάιρελντ, Βερτόνχεν, Ρόουζ, Σισοκό (74’ Ντάιερ), Γουίνκς (65’ Μόουρα), Έρικσεν, Ντέλε Άλι (81’ Γιορέντε), Σον, Κέιν

ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ: Άλισον, Αλεξάντερ-Άρνολντ, Φαν Ντάικ, Ματίπ, Ρόμπερτσον, Φαμπίνιο, Χέντερσον, Βαϊνάλντουμ (62’ Μίλνερ), Σαλάχ, Μανέ (90’ Γκόμεζ), Φιρμίνο (58’ Οριγκί).