Νικολάου και Μανωλάς οι δύο στόπερ που σκόραραν κατά της Μπάρτσα

Έξι γκολ δέχτηκε στο φετινό Champions League η Μπαρτσελόνα και τα δύο είναι από κεντρικούς αμυντικούς.

Νικολάου και Μανωλάς οι δύο στόπερ που σκόραραν κατά της Μπάρτσα

Για την παρουσία της φετινής Μπαρτσελόνα μπορούν να γραφτούν χιλιάδες λέξεις και να γίνουν αρκετές αναλύσεις. Η παρουσία του Ερνέστο Βαλβέρδε στον πάγκο Καταλανών τους έκανε πιο κυνικούς. Εκείνοι που παρακολουθούν τους "μπλαουγκράνα" από πολύ κοντά έχουν να λένε πως έμαθαν να παίζουν άμυνα κάτι που τα προηγούμενα χρόνια δεν συνέβαινε.

Κι όμως αυτή η Μπαρτσελόνα που άλλαξε ρότα, που κοίταξε σε πολλές περιπτώσεις να πάρει το αποτέλεσμα δέχτηκε τρία γκολ από τη Ρόμα και αποκλείστηκε από τη συνέχεια του Champions League. Τρία γκολ από μία ομάδα που το μέγεθος της είναι σαφώς μικρότερο είναι πάρα πολλά και το πλήγμα τεράστιο.

Κάνοντας τον απολογισμό της φετινής παρουσίας των Καταλανών στο Champions League διαπιστώνει κανείς πως αποκλείστηκαν έχοντας παθητικό μόλις έξι γκολ εκ των οποίων τα τρία σε ένα παιχνίδι, αυτό του "Ολίμπικο" και τέσσερα από τη Ρόμα, διότι είναι και το ένα που δέχτηκαν στο "Καμπ Νόου". Η "Μπάρτσα" του Ερνέστο Βαλβέρδε ολοκλήρωσε τη φάση των ομίλων έχοντας παθητικό μόλις ένα γκολ. Είναι εκείνο που δέχτηκε από τον Δημήτρη Νικολάου στο 90' της αναμέτρησης με τον Ολυμπιακό.
Εν κατακλείδι η Μπαρτσελόνα στο φετινό Champions League είδε την εστία της να παραβιάζεται έξι φορές. Το φοβερό είναι πως οι Καταλανοί δέχτηκαν δύο γκολ από κεντρικούς αμυντικούς. Το ένα από τον Νικολάου και το άλλο από τον Μανωλά. Κοινός παρονομαστής και των δύο βέβαια ότι έβαλαν και αυτογκόλ κόντρα στη Μπαρτσελόνα.