Κλοπ: «Ο στόχος μετά το Κίεβο ήταν να επιστρέψουμε στον τελικό!»

Ο Γερμανός τεχνικός της Λίβερπουλ, Γιούργκεν Κλοπ, μίλησε στη συνέντευξη Τύπου για τον τελικό του Champions League. 

Κλοπ: «Ο στόχος μετά το Κίεβο ήταν να επιστρέψουμε στον τελικό!»

Ο προπονητής της Λίβερπουλ, Γιούργκεν Κλοπ παραχώρησε συνέντευξη Τύπου, ενόψει του τελικού του Champions League. Τόνισε πως η ομάδα του είχε ως στόχο την επιστροφή στον τελικό της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, ενώ δεν άφησε ασχολίαστη την τοποθέτηση του Πεπ Γκουαρντιόλα για την κατάκτηση της Premier League.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:

«Μετά το Κίεβο, έβλεπα σκυμμένα κεφάλια στο αεροδρόμιο, πριν μπούμε στο αεροπλάνο για να επιστρέψουμε στα σπίτια μας. Το πλάνο ήταν να καταφέρουμε να βρεθούμε πάλι σε τελικό και το κάναμε!

Είναι απίστευτο! Βέβαια, ο περσινός τελικός δεν έχει καμία σχέση με το θέμα της εμφάνισης στον αγωνιστικό χώρο. Πρέπει να είσαι έτοιμος ανά πάσα στιγμή ν' ανταποκριθείς και ν' αντιδράσεις στα λάθη που θα γίνουν. Δεν ευθύνεται ούτε ο τραυματισμός του Σαλάχ, ούτε τα περίεργα γκολ.

Το καλύτερο κομμάτι του χαρακτήρα της ομάδας είναι πως συνεχώς βρίσκονται άπαντες σε ετοιμότητα και βελτιώνονται. Θα ήθελα να μιλήσω και για τον Μίλνερ που είναι παράδειγμα, καθώς είναι 33 ετών και συνεχώς κάνει βήματα προόδου».

Για τις δικές του σκέψεις αναφορικά με τη back-to-back παρουσία στον τελικό της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης, σχολίασε ότι:

«Η καλύτερή μου στιγμή ως προπονητής είναι η άνοδος με τη Μάιντς, ωστόσο, αν πάρω το Champions League ίσως σκεφτώ πλέον διαφορετικά».

Για τον ισχυρισμό του Πεπ Γκουαρντιόλα (Έχει μεγαλύτερη σημασία η Premier League από το Champions League) είπε:

«Ο Πεπ οφείλει να το πει αυτό γιατί... έχει καιρό να παίξει στον τελικό του Champions League. Είναι σπουδαίος προπονητής, του αξίζουν εύσημα και η Σίτι πήρε το πρωτάθλημα γιατί ήταν καλύτερη από εμάς».