Στους ισχυρούς μέσω… Άγιαξ ο Ολυμπιακός και ο κίνδυνος της Αϊντχόφεν

Οι Πειραιώτες θα είναι στο γκρουπ των ισχυρών στην κλήρωση της 18ης Ιουνίου, αλλά οι αντίπαλοι εξαρτώνται σε μεγάλο βαθμό από τον τελικό του Europa League.

Στους ισχυρούς μέσω… Άγιαξ ο Ολυμπιακός και ο κίνδυνος της Αϊντχόφεν

Ο Άγιαξ νίκησε με 4-1 την Ουτρέχτη και σφράγισε την κατάκτηση του πρωταθλήματος Ολλανδίας. Την ίδια ώρα η Αϊντχόφεν έχανε εκτός έδρας από την Άλκμααρ με αποτέλεσμα να μένει τρεις βαθμούς πίσω από την ομάδα του Άμστερνταμ.

Για να χάσει ο Αίαντας το πρωτάθλημα την τελευταία αγωνιστική θα πρέπει να γίνουν πράγματα και θαύματα. Θα πρέπει να ηττηθεί ο ίδιος και να νικήσει η PSV με διαφορά 15 γκολ, αφού μετά τη νίκη του Άγιαξ επί της Ουτρέχτης η διαφορά τερμάτων είναι στο +14.

Με χαμόγελα υποδέχτηκαν και στον Ολυμπιακό την κατάκτηση του πρωταθλήματος από τον Άγιαξ. Στις 18 Ιουνίου θα γίνει η κλήρωση του δεύτερου προκριματικού γύρου του Champions League και ο Ολυμπιακός επηρεάζεται από τα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα και από το Europa League.

Για τον Ολυμπιακό η κατάκτηση του πρωταθλήματος από τον Άγιαξ είναι μία καλή είδηση, αλλά ακόμα έχει δρόμο για να μάθει τους υποψήφιους αντιπάλους του. Αυτό που κέρδισε από τον Άγιαξ είναι η θέση του στους ισχυρούς, στο μονοπάτι των μη πρωταθλητών. Εκείνο που τον ενδιαφέρει περισσότερο απ’ όλα είναι τι θα γίνει στον τελικό του Europa League.

Και θα εξηγήσουμε τι συμβαίνει με τα δεδομένα που υπάρχουν αυτή τη στιγμή. Σε περίπτωση που η Άρσεναλ κατακτήσει το Europa League ο Ολυμπιακός θα έχει τρεις υποψήφιους αντιπάλους. Αυτές θα είναι η Βικτόρια Πλζεν ή η Σλάβια Πράγας, η αυστριακή Λιντζ και η Μπασακσεχίρ αν βγει δεύτερη στην Τουρκία. Αν τη δεύτερη θέση στο τουρκικό πρωτάθλημα την κατακτήσει η Μπεσίκτας τότε ο Ολυμπιακός θα είναι στους ισχυρούς μαζί της και με την Βασιλεία και απέναντι του θα έχει την Πλζεν ή την Σλάβια Πράγας, τη Λιντζ και την Αϊντχόφεν.

Πάμε στο ενδεχόμενο να πάρει το τρόπαιο του Europa League η Τσέλσι να δούμε τι γίνεται. Αν συμβεί αυτό οι Τούρκοι και η Λιντζ δεν θα παίζουν στον δεύτερο προκριματικό και πηγαίνουν απευθείας στον τρίτο. Ο Ολυμπιακός θα είναι στους ισχυρούς με τη Βασιλεία και οι υποψήφιοι αντίπαλοι από τρεις μειώνονται σε δύο. Αυτές θα είναι η Πλζεν ή η Σλάβια Πράγας και η Αϊντχόφεν.

Θυμίζουμε πως η κλήρωση για τον δεύτερο προκριματικό θα γίνει στις 18 Ιουνίου και το πρώτο ματς στις 23 ή 24 Ιουλίου.