Λούκας Μόουρα: Από το Παρίσι με αγάπη

Ο 27χρονος Βραζιλιάνος, Λούκας Μόουρα με τρία δικά του γκολ έστειλε την Τότεναμ στον τελικό του Champions League. Αυτή είναι η δική του πορεία στο ποδόσφαιρο. Από την αφάνεια της Παρί στην απόλυτη καταξίωση.

Λούκας Μόουρα: Από το Παρίσι με αγάπη

Τις τελευταίες ώρες, πολλοί παραμιλούν με αυτά που γίνονται στο Champions League. Για το χθεσινό (8/5) παιχνίδι της Τότεναμ με τον Άγιαξ, υπάρχει ονοματεπώνυμο: Λούκας Μόουρα.

Ένας Βραζιλιάνος από το Σάο Πάολο, ο οποίος έχει μαγέψει την ποδοσφαιρική Ευρώπη. Ξεκίνησε την επαγγελματική του καριέρα από την ομώνυμη ομάδα της γενέτειρας του και δεν άργησε να βρεθεί στο προσκήνιο για πολλά μεγάλα κλαμπς. Το 2012 θα μετακομίσει στο Παρίσι για λογαριασμό της Παρί Σεν Ζερμέν, έναντι 45.000.000 ευρώ, αφού θεωρούνταν ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα της Νότιας Αμερικής. Στην Γαλλία δεν άργησε να διακριθεί.

Στο πλάι του είχε τους Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς, Εζεκιέλ Λαβέτσι και Τιάγκο Σίλβα. Ο Βραζιλιάνος σταρ έκανε καλές εμφανίσεις, ωστόσο έμοιαζε ότι κάτι έλειπε από το παιχνίδι του. Τα επόμενα χρόνια, άρχισε να ανεβαίνει η απόδοση του, αλλά δεν σκόραρε πολλά γκολ. Η καλύτερη του σεζόν με την φανέλα των Παριζιάνων ήταν το 2016-2017, όπου σκόραρε 19 τέρματα.

Την επόμενη χρονιά, ο Λούκας δεν κατάφερε να κερδίσει την εμπιστοσύνη του Έμερι και έμεινε στον πάγκο για αρκετά παιχνίδια. Σε αυτό βέβαια έπαιξε τεράστιο ρόλο η μετακόμιση των Νεϊμάρ και Εμπαπέ στην Παρί. Τον Ιανουάριο του 2018 ο Βραζιλιάνος ζήτησε να φύγει από την ομάδα.

Η Τότεναμ τον ενέταξε στο δυναμικό της, έναντι 32.000.000 ευρώ. Πλέον ο Μόουρα έχει ξαναβρεί τον εαυτό του. Την αρχή την έκανε στο Όλντ Τράφορντ, όταν σκόραρε 2 φορές απέναντι στην Γιουνάιτεντ. Η καριέρα του έχει ξαναπάρει "τα πάνω της" και κανείς δεν ξέρει που μπορεί να σταματήσει.

Σίγουρα αν είχε επιλέξει να μην πάει στο Παρίσι, η πορεία του θα ήταν διαφορετική. Τα "αν" όμως δεν παίζουν ποδόσφαιρο. Αυτή τη στιγμή είναι ένας από τους καλύτερους και πιο ολοκληρωμένους εξτρέμ στην Ευρώπη. Φέτος σε 47 εμφανίσεις έχει σκοράρει 15 φορές και οδηγεί την Τότεναμ σε μια τρελή χρονιά, που έχει κάθε λόγο να πιστεύει στην κατάκτηση του Champions League.