Άγιαξ - Τότεναμ 2-3: Τα «σπιρούνια» τρέλαναν τον πλανήτη! (highlights)

H Τότεναμ πραγματοποίησε επική ανατροπή στο Άμστερνταμ, «γυρίζοντας» το ματς από 2-0 σε 2-3 και παίρνοντας απίστευτη πρόκριση στον τελικό του Champions League!

Άγιαξ - Τότεναμ 2-3: Τα «σπιρούνια» τρέλαναν τον πλανήτη! (highlights)

Ο Άγιαξ και η Τότεναμ βάλθηκαν να επισκιάσουν την επική πρόκριση της Λίβερπουλ το βράδυ της Τρίτης (8/5), προσφέροντας ένα ακόμη πιο εντυπωσιακό σε θέαμα και εξέλιξη ματς την Τετάρτη στη «Γιόχαν Κρόιφ Αρένα»!

Μεγάλη κερδισμένη της υπόθεσης βεβαίως η αγγλική ομάδα, η οποία έχοντας χάσει προ μιας εβδομάδας στο Λονδίνο έμεινε πίσω στο σκορ και στο Άμστερνταμ και μάλιστα με δύο γκολ διαφορά, καθώς οι Ντε Λιχτ και Ζιγιέκ έγραψαν το 2-0 στο α' ημίχρονο.

Δείτε εδώ όλα τα γκολ της αναμέτρησης

Κι όμως, κανείς δεν υπολόγιζε στα τρομερά ψυχικά αποθέματα των παικτών του Μαουρίτσιο Ποτσετίνο, με τα «σπιρούνια» να κυριαρχούν στην επανάληψη και να φτάνουν στο 2-2 με δύο «χτυπήματα» του Λούκας Μόουρα.

Ο Βραζιλιάνος, όντας ήδη ο μεγάλος πρωταγωνιστής της αναμέτρησης, βάλθηκε να... τρελάνει την ποδοσφαιρική υφήλιο στο 6ο λεπτό των καθυστερήσεων, όταν -ύστερα από ωραίο συνδυασμό παρακαλώ- σκόραρε για τρίτη φορά πετυχαίνοντας χατ-τρικ και αφήνοντας στο... καναβάτσο τον «Αίαντα»!

Το σκορ ήταν πλέον 2-3, ο Άγιαξ έκανε άλλη μία ανεπιτυχή «κατεβασιά» στα καρέ του Γιορίς, ο ρέφερι Μπρικ σφύριξε τη λήξη και οι Άγγλοι δικαίως ξέσπασαν σε τρελά πανηγύρια, την ώρα που παίκτες, τεχνικό τιμ και οπαδοί της ολλανδικής ομάδας είχαν μείνει αποσβολομένοι και απαρηγόρητοι...

Διαιτητής: Φέλιξ Μπριχ (Γερμανία)

ΑΓΙΑΞ (Τεν Χαγκ): Ονάνα, Μαζραουί, Ντε Λιχτ, Μπλιντ, Ταλιαφίκο, Σένε (60' Βέλτμαν), Φαν ντε Μπεκ (90' Μαγκαγιάν), Ντε Γιόνγκ, Ζιγιέκ, Ντόλμπεργκ (67' Σινκγκράβεν), Τάντιτς.

ΤΟΤΕΝΑΜ (Ποτσετίνο): Γιορίς, Τρίπιερ (81' Λαμέλα), Αλντερβάιρελντ, Φερτόνγκεν, Ρόουζ (82' Ντέιβις), Σισοκό, Ουανγιάμα (46' Γιορέντε), Ντέλε Άλι, Έρικσεν, Σον, Μόουρα.