Άγιαξ - Γιουβέντους 1-1: Ανοιχτή η ρεβάνς (highlights)

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο έβαλε μπροστά στο σκορ τους Ιταλούς (45’), αλλά ο Νέρες (46’) διατήρησε ζωντανές τις ελπίδες των Ολλανδών για πρόκριση στα ημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ.

Άγιαξ - Γιουβέντους 1-1: Ανοιχτή η ρεβάνς (highlights)

Ανώτερος ο Άγιαξ της Γιουβέντους στο μεγαλύτερο διάστημα της αποψινής (10/4) αναμέτρησης, απείλησε πολλές φορές την ιταλική άμυνα, αλλά τελικά δεν κατάφερε να κερδίσει. Το τελικό 1-1 αφήνει ανοιχτή την υπόθεση πρόκριση ενόψει της ρεβάνς.

Η πρώτη καλή στιγμή στο ματς καταγράφτηκε στο 6’ με τον Ζίγιες να πιάνει καλό σουτ, με την μπάλα να πηγαίνει στην εξωτερική πλευρά της εστίας του Σέζνι.

Δώδεκα λεπτά αργότερα ο Ζιγιές απείλησε εκ νέου με σουτ έξω από την περιοχή. Ο Σέζνι εντυπωσιακά έδιωξε σε κόρνερ.

Ο Άγιαξ συνέχισε να πιέζει και στο 25’ μετά από πολύ ωραία ομαδική προσπάθεια, ο Φαν ντε Μπεκ μπήκε στην περιοχή, σούταρε αλλά η μπάλα πέρασε άουτ.

Μετά το 35’ οι γηπεδούχοι άφησαν το γκάζι και η Γιουβέντους πήρε μέτρα στο γήπεδο. Στο 37’ ο Ματουιντί έκανε τη σέντρα από τα αριστερά, ο Ρονάλντο με το κεφάλι έστρωσε την μπάλα στον Μπερναρντέσκι που σουτάρει άουτ!

Στο 45’ όμως ο τερματοφύλακας του Άγιαξ δεν ήταν το ίδιο τυχερός. Ο Ρονάλντο παίρνει την μπάλα στο κέντρο, την ανοίγει δεξιά και φεύγει στον κενό χώρο. Έξοχη σέντρα από τον Κανσέλο και ο CR7 που είχε πάρει θέση στην περιοχή, με κεφαλιά ψαράκι νικάει τον Ονανά.

Με το ξεκίνημα του δευτέρου μέρους ο Άγιαξ έφερε το ματς στα ίσια: Στο 46’ ο Ζοάο Κανσέλο θα κάνει λάθος μετά από σέντρα του Ντε Λιχτ, η μπάλα θα φτάσει στον Νέρες από αριστερά, που με ωραία ατομική προσπάθεια θα μπει στην περιοχή και με πλασέ στην απέναντι γωνία θα διαμορφώσει το 1-1.

Στο 49’ ο Ταλιαφίκο θα αστοχήσει ενώ στο 53’ η Γιουβέντους ζήτησε πέναλτι για τράβηγμα στην περιοχή έπειτα από εκτέλεση φάουλ του Μπερναρντέσκι ο ρέφερι Κάρλος Ντελ Θέρο είπε να συνεχιστεί το παιχνίδι.

Στο 85' σουτ του Ντάγκλας Κόστα μέσα από την περιοχή, η μπάλα θα σταματήσει στο δοκάρι.

Δείτε ΕΔΩ τα γκολ από τα αποψινά παιχνίδια σε Άμστερνταμ και Μάντσεστερ.

ΆΓΙΑΞ (Έρικ τεν Χαχ): Ονάνα, Βέλτμαν, Ντε Λιχτ, Φαν Ντε Μπέεκ, Νέρες, Τάντιτς, Μπλιντ, Σένε (75’ Εκέλενκαμπ), Ντε Γιονγκ, Ζίγιεκ, Ταλιαφίκο.

ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ (Μασιμιλιάνο Αλέγκρι): Σέζνι, Πιάνιτς, Ρονάλντο, Άλεξ Σάντρο, Ματουιντί (75’ Ντιμπάλα), Μάντζουκιτς (60’ Ντάγκλας Κόστα), Μπονούτσι, Κανσέλο, Ρουγκάνι, Μπετανκούρ, Μπερναρντέσκι (90'+3' Κεντίρα).

Δείτε τα στιγμιότυπα του αγώνα: