Η συνάντηση Μοντέστο, Αμπιντάλ και η συνεργασία Ολυμπιακού-Μπαρτσελόνα

Στο «Όλντ Τράφορντ» βρίσκεται ο επικεφαλής του τμήματος σκάουτινγκ του Ολυμπιακού, Φρανσουά Μοντέστο, ο οποίος είχε την ευκαιρία να τα πει και με τον Ερίκ Αμπιντάλ.

Η συνάντηση Μοντέστο, Αμπιντάλ και η συνεργασία Ολυμπιακού-Μπαρτσελόνα

Το ποδόσφαιρο έχει ξεφύγει και ένας σύλλογος για να μπορεί να βρίσκεται σε υψηλό επίπεδο θα πρέπει να κινείται και σε αυτό και να έχει τις ανάλογες επαφές. Ο Ολυμπιακός το έχει κάνει αυτό έχοντας τους κατάλληλους ανθρώπους στα κατάλληλα πόστα.

Στο περιθώριο του μεγάλου αγώνα ανάμεσα σε Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Μπαρτσελόνα για την προημιτελική φάση του Champions League υπήρξε συνάντηση σε «ερυθρόλευκο» φόντο. Συγκεκριμένα στο Μάντσεστερ βρέθηκε ο Κυριάκος Δουρέκας που έχει αναλάβει πόστο στη Νότιγχαμ Φόρεστ, ο επικεφαλής του τμήματος σκάουτινγκ του Ολυμπιακού Φρανσουά Μοντέστο και ο Ερίκ Αμπιντάλ.

Μπορεί το διάστημα που έπαιξε στο λιμάνι ο Αμπιντάλ να μην ήταν μεγάλο, αλλά είναι ένας άνθρωπος που άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις και διατηρεί εξαιρετικές σχέσεις με στελέχη των «ερυθρόλευκων». Η συνάντηση των τριών ανδρών δεν είναι τυχαία και δεν μπορεί να περάσει στα ψιλά, χωρίς να σημαίνει πως κάτι… τρέχει.

Ο Ερίκ Αμπιντάλ είναι αθλητικός διευθυντής της Μπαρτσελόνα και είχε την ευκαιρία να τα πει με τον επικεφαλής του τμήματος σκάουτινγκ του Ολυμπιακού. Οι Πειραιώτες έχουν επαφή με τα μεγάλα κλαμπ του πλανήτη και μη ξεχνάμε πως πρόσφατα είχαν βρεθεί και σε διεθνές φόρουμ στη Βαρκελώνη.

Με την Μπαρτσελόνα διατηρούν εξαιρετικές σχέσεις οι «ερυθρόλευκοι» και έχουν πολύ καλή συνεργασία. Το περιεχόμενο της συζήτησης δεν μπορεί να γίνει γνωστό, όμως, έγινε ανταλλαγή απόψεων και είναι ένα ακόμα δείγμα της πολύ καλής πρόσβασης που έχει ο Ολυμπιακός στους Καταλανούς.

Σημαντικό είναι φυσικά το γεγονός πως ο Φρανσουά Μοντέστο έδωσε το παρών στο «Όλντ Τράφορντ» στο μεγάλο ματς της Γιουνάιτεντ με τη Μπαρτσελόνα. Είχε τη δυνατότητα να μιλήσει με τον Αμπιντάλ, ενώ σε ένα ματς τόσο υψηλού επιπέδου το παρών δίνουν σπουδαίες προσωπικότητες του ποδοσφαίρου. Για τον Ολυμπιακό είναι σημαντικό να υπάρχουν άνθρωποι του σε αυτά τα ραντεβού.