Ερχονται αλλαγές στα προκριματικά του Ch. League, πιο δύσκολοι οι όμιλοι για τις ελληνικές ομάδες

Μυστική συνάντηση των μεγάλων συλλόγων της Ευρώπης με την UEFA, που φέρνει αλλαγές στο Champions League, αποκαλύπτει η Wall Street Journal.

Ερχονται αλλαγές στα προκριματικά του Ch. League, πιο δύσκολοι οι όμιλοι για τις ελληνικές ομάδες

Το δημοσίευμα αποκαλύπτει την πρόθεση των "μεγάλων" και της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας, για ριζοσπαστικές αλλαγές στα προκριματικά του Champions League, οι οποίες αναμένεται να επηρεάσουν σε μεγάλο βαθμό τις ελληνικές ομάδες.

Οπως αναφέρεται, η UEFA θέλει να ικανοποιήσει τους κορυφαίους συλλόγους της διοργάνωσης, χωρίς όμως να προχωρήσει στη δημιουργία μίας ξεχωριστής «κλειστής» λίγκας.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει η Wall Street Journal, η UEFA αναμένεται να έχει άμεσα μυστικό μίτινγκ, με εκπροσώπους του G20 του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, όπου και θα συζητηθούν νέες αλλαγές στη διοργάνωση. Ήδη έχει αποφασιστεί η δημιουργία και τρίτης διοργάνωσης, αλλά και η μεταφορά των αγώνων τα Σαββατοκύριακα!

Επιπλέον γίνονται συζητήσεις και για επανασχεδίαση των προκριματικών του Champions League. Πιο συγκεκριμένα, εξετάζεται το ενδεχόμενο βαθμολογίας στα προκριματικά, με άνοδο και υποβιβασμό ομάδων, ώστε βάσει αυτών να βγαίνουν οι ομάδες που θα συμμετέχουν στους ομίλους.

Πρόκειται για ακόμη ένα μέτρο υπέρ των «δυνατών» του ποδοσφαίρου, το οποίο θα δυσκολέψει ακόμη περισσότερο την πρόκριση ομάδων, όπως οι ελληνικές, στους «χρυσοφόρους» ομίλους της διοργάνωσης.