Λίβερπουλ: Η οδηγία στον Μανέ και μετά... «φωτιά» στην εξέδρα - Αυτός είναι ο Κλοπ (vids)

Τι έκανε Γερμανός πριν από το πρώτο γκολ και τι μετά το τέλος του αγώνα - Τρια βίντεο που τα... λένε όλα

Λίβερπουλ: Η οδηγία στον Μανέ και μετά... «φωτιά» στην εξέδρα - Αυτός είναι ο Κλοπ (vids)

Για τους Άγγλους μερικές φορές τα πράγματα είναι πολύ απλά. Δεν χρειάζεται να γράψουν πολλά, ειδικά όταν πρόκειται για τον Γιούργκεν Κλοπ. Άλλωστε τι άλλο να γράψουν για τον Γερμανό που έχει μπει για τα καλά στις καρδιές τους. Μετά το βράδυ της Τετάρτης στο Μόναχο, απλά για ακόμα μια φορά τον αποθεώνουν. Οι περισσότεροι το κάνουν με τρια πολύ απλά βίντεο. Ακόμα και αν για το ένα από αυτά χρειάζεται και λίγη δόση φαντασίας για να κάνεις ακόμα καλύτερο τον μύθο που δημιουργεί στο Λίβερπουλ.

Πρόκειται για τρια βίντεο από τον θρίαμβο της Λίβερπουλ στον αγώνα με τη Μπάγερν Μονάχου. Στο πρώτο, ο Κλόπ φωνάζει κοντά του τον Μανέ. Του λέει που θα πάει και τι θα κάνει και κάπως έτσι -με τη βοήθεια βέβαια και του Νόιερ που κάνει το μεγάλο λάθος- η Λίβερπουλ παίρνει απλά το προβάδισμα. «Πήγαινε βάλε το γκολ να τελειώνουμε», γράφουν χαριτολογώντας οι χρήστες του twitter ότι είπε στον Μανέ ο Κλοπ.

Το δεύτερο βίντεο είναι αυτό που πραγματικά είναι ο Κλοπ. Bλέποντας κάποιος τη θέρμη με την οποία αντιδρά δυσκολεύεται να πιστέψει ότι είναι Γερμανός και όχι ένας μεσογειακός τύπος που βράζει το αίμα του. Είναι το φινάλε του ματς, η στιγμή που σιγά σιγά όλοι έχοντας χειροκροτήσει τους φίλους της Λίβερπουλ, αποχωρούν και κάποιος τρέχει προς το μέρος τους. Τους αποθεώνει και τον αποθεώνουν. Σηκώνει τη γροθιά του και νομίζεις ότι θα τους αγγίξει.

Το τρίτο βίντεο είναι αυτό που δείχνει από κοντά, στην ίδια στιγμή τον Κλοπ. Αυτό στο οποίο είναι σαφές είναι ότι ζει έντονα τη στιγμή.

Αυτός είναι ο Κλοπ, ο αριστερός προτεστάντης που έπαιζε τερματοφύλακας και επιθετικός και μεγάλωσε στην ύπαιθρο του Μέλανα Δρυμού, στο κρατίδιο της Βάδης Βιρτεμβέργης. Αυτός που γράφει τη δική του ιστορία στο λιμάνι του Λίβερπουλ.