Μπάγερν Μονάχου-Λίβερπουλ 1-3: Έπος των Reds στο Μόναχο (highlights)

Η Λίβερπουλ πήρε το εισιτήριο για τα προημιτελικά του Champions League επικρατώντας με 3-1 της Μπάγερν μέσα στο «σπίτι» της.

Μπάγερν Μονάχου-Λίβερπουλ 1-3: Έπος των Reds στο Μόναχο (highlights)

Η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ μπορεί να δίνει τη μάχη της για να κατακτήσει το πρωτάθλημα στην Αγγλία, αλλά την ίδια ώρα δεν εγκαταλείπει το Champions League. Η Λίβερπουλ νίκησε με 3-1 τη Μπάγερν Μονάχου στο «Αλιάνζ Αρένα» και θα βρίσκεται την Παρασκευή στην κλήρωση της προημιτελικής φάσης της διοργάνωσης.

Δύο προσωπικά λάθη εκατέρωθεν «σημάδεψαν» το πρώτο μέρος στην «Αλιάνζ Αρένα» του Μονάχου. Στην 100ή του συμμετοχή στο Champions League, ο Μάνουελ Νόιερ, υπέπεσε σε τραγικό λάθος στο 26΄, δίδοντας την ευκαιρία στον Μανέ να πετύχει το 12ο του γκολ στη διοργάνωση.

Το 1-0 υπέρ των Άγγλων δεν κράτησε για πολύ. Στο 39΄ οι Βαυαροί στάθηκαν τυχεροί, καθώς από το γύρισμα του Γκνάμπρι προς τη μικρή περιοχή, ο Μάτιπ στην προσπάθειά του να εμποδίσει την μπάλα να φτάσει στον Λεβαντόφσκι, την έστειλε άθελά στα δίχτυα της ομάδας του.

Παραδόξως, αν και με το σκορ αυτό η Μπάγερν έμενε εκτός συνέχειας, η ομάδα του Κόβατς δεν ήταν καθόλου πιεστική. Κι όσο η Μπάγερν ήταν επιφυλακτική, η Λίβερπουλ έδινε το δικό της ρυθμό. Τα πάντα τελείωσαν στο 69΄. Από κόρνερ του Μίλνερ, ο προωθημένος Φαν Ντάικ κυριάρχησε στον αέρα και με καρφωτή κεφαλιά έδωσε ξανά προβάδισμα στους Άγγλους (2-1). Το «κερασάκι στην τούρτα» έβαλε και πάλι ο Μανέ στο 84΄, με κεφαλιά μετά από εξαιρετική ασίστ από τον Σαλάχ.

Διαιτητής: Ντανιέλε Ορσάτο (Ιταλία)

Κίτρινες: Τιάγκο - Φαμπίνιο, Ματίπ

ΜΠΑΓΕΡΝ ΜΟΝΑΧΟΥ (Νίκο Κόβατς): Νόιερ, Σίλε, Χούμελς, Τιάγκο Αλκάνταρα, Ριμπερί (61΄ Κομάν), Χάβι Μαρτίνεθ (72΄ Γκορέτσκα), Λεβαντόφσκι, Ροντρίγκες (79΄ Σάντσες), Ραφίνια, Γκνάμπρι, Αλάμπα

ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ (Γιούργκεν Κλοπ): Άλισον, Φαν Ντάικ, Βαϊνάλντουμ, Μίλνερ (87΄ Λαλάνα), Φιρμίνο (83΄ Οριγκί), Μανέ, Σαλάχ, Χέντερσον (13΄λ.τρ. Φαμπίνιο), Ρόμπερτσον, Ματίπ, Αλεξάντερ-Αρντολντ.