Θέλει πρόκριση της Μπάγερν ο Γκουαρντιόλα

Ο Καταλανός προπονητής της Μάντσεστερ Σίτι εξέφρασε την επιθυμία του να δει τους Βαυαρούς να παίρνουν απόψε το «εισιτήριο» για την 8άδα του Champions League έναντι της Λίβερπουλ

Θέλει πρόκριση της Μπάγερν ο Γκουαρντιόλα

Η Μάντσεστερ Σίτι εξασφάλισε τη συμμετοχή της στα προημιτελικά του Champions League και πλέον περιμένει να μάθει τον επόμενο αντίπαλό της στην κλήρωση της Παρασκευής. Μετά την άνετη επικράτηση επί της Σάλκε με το εμφατικό 7-0 στη χθεσινή ρεβάνς του «Ετιχάντ» ζητήθηκε από τον Καταλανό προπονητή των «πολιτών» να αποκαλύψει ποια ομάδα επιθυμεί να συνεχίσει στη διοργάνωση από το σημερινό ζευγάρι ανάμεσα στην Μπάγερν Μονάχου και τη Λίβερπουλ.

Οι δύο ομάδες καλούνται απόψε να λύσουν τις… διαφορές τους στον επαναληπτικό του Μονάχου μετά το «στείρο» 0-0 του «Άνφιλντ» και ο Γκιουαρντιόλα εξέφρασε την επιθυμία του να δει τους Βαυαρούς να προκρίνονται στην 8άδα και να αποκλείουν από τη συνέχεια του θεσμού την Λίβερπουλ.

«Θέλω την Μπάγερν, ζητώ συγνώμη στους Άγγλους. Είμαι μεγάλος φαν του συλλόγου, λατρεύω το Μόναχο και τον κόσμο του. Θα ήθελα η Μπάγερν να περάσει αλλά δεν θα είναι εύκολο. Είναι ένα απαιτητικό παιχνίδι και για τους δύο», είπε αρχικά ο Γκουαρντιόλα, ο οποίος κάθισε τρία χρόνια στον πάγκο της γερμανικής ομάδας (2013-2016) πριν μετακομίσει στο Μάντσεστερ.

Στη συνέχεια σημείωσε: «Κρίνοντας από αυτά που έχουν συμβεί στις γερμανικές ομάδες, την τελευταία δεκαετία οι ισπανικές ομάδες έχουν τον πλήρη έλεγχο με τις Ρεάλ Μαδρίτης, Μπαρτσελόνα και Ατλέτικο να φτάνουν πολλές φορές σε τελικούς. Τώρα η Ρεάλ και η Ατλέτικο είναι έξω. Ελπίζω η Μπαρτσελόνα να περάσει. Για το αγγλικό ποδόσφαιρο είναι εκπληκτικό, έχουν περάσει τρεις ομάδες και ίσως η Λίβερπουλ».