Για την ανατροπή η Γιουβέντους, τσεκάρει εισιτήριο η Σίτι

Ολοκληρώνεται η φάση των «16» του Champions League, με τα τέσσερα τελευταία εισιτήρια για τα προημιτελικά να αναζητούν... κάτοχο. Δύο απόψε (12/3) και ισάριθμα αύριο (13/3).

Για την ανατροπή η Γιουβέντους, τσεκάρει εισιτήριο η Σίτι

Το μεγάλο ενδιαφέρον εστιάζεται σε Μόναχο και Τορίνο, αν και οι εκπλήξεις της προηγούμενης εβδομάδας, με «θύματα» τη Ρεάλ και την Παρί Σεν Ζερμέν, θα πρέπει να λειτουργήσουν ως... καμπανάκια για τα θεωρητικά φαβορί, δηλαδή τη Μπαρτσελόνα και τη Μάντσεστερ Σίτι.

Μπάγερν και Λίβερπουλ συνέθεταν εξ αρχής το πιο αμφίρροπο ζευγάρι των «16» και το 0-0 του «Άνφιλντ» άφησε ανοιχτούς λογαριασμούς για την αυριανή ρεβάνς στην «Αλιάντς Αρένα» του Μονάχου. Από τη μεριά της, η Γιουβέντους υποτίθεται ότι θα είχε τον πρώτο λόγο απέναντι στην Ατλέτικο, αλλά μετά το 2-0 της Μαδρίτης το έργο της στο Τορίνο είναι εξαιρετικά δύσκολο, κόντρα σε μία ομάδα που ξέρει να κρατάει το αποτέλεσμα.

Η Μπαρτσελόνα υποχρεώθηκε σε «λευκή» ισοπαλία από τη Λιόν στη Γαλλία, αλλά στο «Καμπ Νου» είναι το μεγάλο φαβορί για να πάρει την πρόκριση για τα προημιτελικά, ενώ η Μάντσεστερ Σίτι βρίσκεται με το... ενάμισι πόδι στους «8», μετά τη νίκη της με 3-2 επί της Σάλκε στο Γκελζενκίρχεν. Και τα δύο φαβορί, πάντως, θα πρέπει να δείξουν την απαιτούμενη συγκέντρωση και σοβαρότητα, προκειμένου να μη βρεθούν προ εκπλήξεων.

Τα μέχρι τώρα αποτελέσματα και το υπόλοιπο πρόγραμμα των αγώνων ρεβάνς της φάσης των «16» (σε παρένθεση το σκορ του πρώτου αγώνα):


Ντόρτμουντ (Γερμανία)-Τότεναμ (Αγγλία) 0-1 (0-3)

Ρεάλ Μαδρίτης (Ισπανία)-Αγιαξ (Ολλανδία) 1-4 (2-1)

Παρί ΣΖ (Γαλλία)-Μάντσεστερ Γ.(Αγγλία) 1-3 (2-0)

Πόρτο (Πορτογαλία)-Ρόμα (Ιταλία) 3-1 παρ. (2-1 κ.α.) (1-2)

Γιουβέντους (Ιταλία)-Ατλέτικο Μ.(Ισπανία) 12/3 (0-2)

Μάντσεστερ Σίτι (Αγγλία)-Σάλκε (Γερμανία) 12/3 (3-2)

Μπαρτσελόνα (Ισπανία)-Λιόν (Γαλλία) 13/3 (0-0)

Μπάγερν Μ.(Γερμανία)-Λίβερπουλ (Αγγλία) 13/3 (0-0)


Η κλήρωση των προημιτελικών (αλλά και των ημιτελικών) θα γίνει την Παρασκευή 15/3, στις 13:00 ώρα Ελλάδας, στη Νιόν της Ελβετίας.