Παρί Σεν Ζερμέν: Τρίτη συνεχόμενη χρονιά αποκλείεται στους "16" του Champions League (pics)

Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά η Παρί Σεν Ζερμέν δεν κατάφερε να προκριθεί στους "8" του Champions League. 

Παρί Σεν Ζερμέν: Τρίτη συνεχόμενη χρονιά αποκλείεται στους "16"  του Champions League (pics)

Η Παρί Σεν Ζερμέν ηττήθηκε με 3-1 από την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στην έδρα της και αποχαιρέτησε για ακόμα μία φορά πολύ νωρίς το Champions League. Για την ακρίβεια είναι η τρίτη συνεχόμενη φορά που οι Παριζιάνοι μένουν εκτός ευρωπαϊκής συνέχειας πριν τα προημιτελικά. Οι Γάλλοι έχουν περάσει από 40 κύματα τα τελευταία 3 χρόνια και έχουν αποκλειστεί με κάθε πιθανό και απίθανο τρόπο από την φάση των "16".

Τελευταία φορά που κατάφερε η Παρί να περάσει στους "8" της διοργάνωσης, ήταν τη σεζόν 2015-2016, όπου εκεί αποκλείστηκε από την Μπαρτσελόνα σχετικά εύκολα με συνολικό σκορ 5-1 υπέρ των Καταλανών.

2016-2017: Η ανατροπή του αιώνα από τη Μπαρτσελόνα

Η Παρί Σεν Ζερμέν είχε προκριθεί ως δεύτερη από τον όμιλο της και έπρεπε να ξεπεράσει το εμπόδιο της Μπαρτσελόνα στη φάση των "16". Ο πρώτος αγώνας έγινε στο Παρίσι και το αποτέλεσμα ήταν ονειρικό. Διέσυρε με 4-0 τους «μπλαουγκράνα», σε μία βραδιά που δεν θα ξεχάσει κανένας. Οι εφημερίδες τότε μιλούσαν για «Ρεβάνς διαδικαστικού χαρακτήρα» και πως οι Καταλανοί δεν θα είχαν καμία ελπίδα.

Ο επαναληπτικός όμως δεν άργησε και τα πράγματα άρχισαν να δυσκολεύουν από νωρίς για τους Γάλλους. Δεχόμενοι 2 γκολ στο ημίχρονο, καλούνταν να βρουν λύση ώστε να «τελειώσουν» την υπόθεση πρόκριση. Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου η Μπαρτσελόνα κερδίζει πέναλτι και ο Μέσι «γράφει» το 3-0. Λίγα λεπτά αργότερα ο Καβάνι θα κάνει το 3-1 και δώσει τεράστια ανάσα στην Παρί.

Στο 88' και ενώ όλα έδειχναν πως έχουν τελειώσει, ο Νεϊμάρ με απευθείας εκτέλεση φάουλ θα κάνει το 4-1. Αυτό που θα ακολουθούσε δεν μπορούσε να το φανταστεί ούτε ο πιο αισιόδοξος φίλαθλος των Καταλανών. 2 ακόμα τέρματα σε 5 λεπτά χάρισαν την πρόκριση στην Μπαρτσελόνα, ρίχνοντας στα τάρταρα τους Γάλλους. Το τελικό 6-1 θεωρείται η μεγαλύτερη ανατροπή όλων των εποχών, αλλά και η μεγαλύτερη «αυτοκτονία» μαζί με της Μπάγερν το 1999.

2017-2018: Η ανωτερότητα της «Βασίλισσας»

Η Γάλλοι έδειχναν έτοιμοι να κάνουν την υπέρβαση. Πληρώνοντας τη ρήτρα του Νεϊμάρ, πίστευαν πως θα μπορούσαν να κάνουν το παραπάνω βήμα. Στους "16" αντιμετώπιζαν τη Ρεάλ Μαδρίτης, αλλά εκεί γνώρισαν 2 ήττες και έμειναν εκτός διοργάνωσης και πάλι από τόσο νωρίς.

Η ανωτερότητα των Μαδριλένων φάνηκε και στα δύο παιχνίδια. Δεν άφησε σχεδόν κανένα περιθώριο αντίδρασης στους Παριζιάνους και μάλιστα στη συνέχεια κατέκτησε και το τρόπαιο.

2018-2019: Τα λάθη και το VAR, κόστισαν την πρόκριση

Τη φετινή σεζόν η Παρί είχε ανεβάσει αρκετά ψηλά τον πήχη για το Champions League και αυτό φάνηκε από την αρχή της διοργάνωσης. Αφού πέρασε πρώτη από τον όμιλο της, κληρώθηκε με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Στο πρώτο παιχνίδι οι Γάλλοι επιβλήθηκαν εύκολα με 2-0 μέσα στο «Όλντ Τράφορντ» και όλα έμοιαζαν να κυλούν υπέρ τους. Στην είδηση πως η Γιουνάιτεντ θα παίξει στον επαναληπτικό χωρίς 10 παίκτες και αρκετοί από αυτούς βασικοί, τα σενάρια για εύκολη πρόκριση στους "8" άρχισαν να φουντώνουν.

Όλα αυτά όμως καταρρίφθηκαν μόλις στο 2' όταν ο Λουκάκου μετά από λάθος των αμυντικών, άνοιξε το σκορ και έβαλε φωτιά στο παιχνίδι. Από εκεί και πέρα το παιχνίδι έγινε «ροντέο». Σκληρές μονομαχίες, γρήγορος ρυθμός και διακυμάνσεις στο σκορ. Η Παρί ισοφάρισε σε 1-1 στο 12' με τον Μπερνάτ, ωστόσο η απάντηση του Λουκάκου και πάλι μετά από τραγικό λάθος αυτή τη φορά του Μπουφόν σκόραρε το 1-2. Στην τελευταία φάση ο Νταλότ επιχειρεί ένα σουτ από μακριά, η μπάλα βρίσκει στο χέρι του Κιμπεμπέ και ο διαιτητής με τη βοήθεια του VAR δείχνει την άσπρη βούλα. Ο Ράσφορντ εκτελεί, κάνει το 1-3 και ρίχνει στο καναβάτσο για τρίτη σερί χρονιά την Παρί των πολλών εκατομμυρίων ευρώ.