Από 0-2; Μόνο η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ!

Από το βράδυ της Τετάρτης (6/3) η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ είναι κάτοχος ενός μοναδικού ρεκόρ στην ιστορία του Champions League. (vid)

Από 0-2; Μόνο η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ!

Με το εντυπωσιακό 3-1 στη Γαλλία σε βάρος της Παρί Σεν Ζερμέν, έγινε η πρώτη ομάδα, η οποία καταφέρνει να προκριθεί στην επόμενη φάση, έχοντας προηγουμένως χάσει 0-2 εντός έδρας!

Το εντυπωσιακό είναι το συγκεκριμένο σκορ (ήττα γηπεδούχου με 0-2) είχε "εμφανιστεί" άλλες 34 φορές στο παρελθόν, αλλά καμία ομάδα δεν κατάφερε να το ανατρέψει στη ρεβάνς, αγωνιζόμενη εκτός έδρας, όπως έγινε εν προκειμένω με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Δικαίως, λοιπόν, οι περισσότεροι συγκρίνουν τον θρίαμβο του Παρισίου με το έπος της Βαρκελώνης στον τελικό του 1999, όταν η Γιουνάιτεντ με δύο γκολ στις καθυστερήσεις πέτυχε τη μεγαλύτερη ανατροπή (σε 90 λεπτά) στην ιστορία των τελικών του Champions League, σε βάρος της Μπάγερν (1-2).

Δύο νίκες - σταθμοί, που έχουν έναν συνδετικό κρίκο. Τον δολοφόνο με το αγγελικό πρόσωπο: Τον Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ, ο οποίος το 1999 σε ηλικία 26 ετών είχε σημειώσει το νικητήριο γκολ για την ομάδα του και φέτος, σε ρόλο αναμορφωτή μετά την απόλυση του Μουρίνιο, οδήγησε την ομάδα του σε μια επική νίκη - πρόκριση. Προσέξτε: έχοντας χάσει 0-2 στο πρώτο παιχνίδι και με δέκα απουσίες ποδοσφαιριστών στη ρεβάνς του Παρισίου.

  • Αξίζει να σημειωθεί ότι για πρώτη φορά στην ιστορία των ευρωπαϊκών διοργανώσεων (Champions League ή Πρωταθλητριών, Europa League ή Κύπελλο UEFA και Κύπελλο Κυπελλούχων), δύο ομάδες ανατρέπουν στον ίδιο γύρο εντός έδρας ήττες και προκρίνονται στην επόμενη φάση. Ο Αγιαξ, ο οποίος είχε χάσει 1-2 στο Αμστερνταμ και θριάμβευσε 4-1 στη Μαδρίτη και φυσικά η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, η οποία ανέτρεψε το εις βάρος της 0-2 στο Ολντ Τράφορντ, παίρνοντας πανηγυρική νίκη - πρόκριση με σκορ 3-1 στο Παρίσι.