Ο «χάρτης» του Ολυμπιακού στο Champions League 2019-20

Τα υψηλά εμπόδια που θα κληθούν να ξεπεράσουν οι «ερυθρόλευκοι» στα προκριματικά του καλοκαιριού. Τρεις γύρους θα πρέπει να περάσουν για να βρεθούν στους ομίλους.

Ο «χάρτης» του Ολυμπιακού στο Champions League 2019-20

Αν ο Ολυμπιακός δεν «αυτοκτονήσει» και τερματίσει 2ος στο πρωτάθλημα, γεγονός που μοιάζει πλέον το πιο πιθανό, τότε θα ξεκινήσει τις υποχρεώσεις του στην Ευρώπη στις 23-24 Ιουλίου, δύο εβδομάδες νωρίτερα από την φετινή του αφετηρία με τη Λουκέρνη στις 9 Αυγούστου. Το χειρότερο φυσικά είναι ότι θα κληθεί να περάσει τρεις προκριματικούς γύρους και με ομάδες όχι τύπου Λουκέρνης ή ακόμη-ακόμη Μπέρνλι.

Διαβάστε αναλυτικά τι ακριβώς περιμένει τον Ολυμπιακό το φετινό καυτό καλοκαίρι, όπου θα ξεκινήσει από τον 2ο προκριματικό γύρο το νέο ευρωπαϊκό οδοιπορικό. Το fosonline.gr παρουσιάζει τον «χάρτη» των καλοκαιρινών αγώνων που θα κληθεί να δώσει ο Ολυμπιακός για να βρεθεί στους ομίλους του Champions League.

Διαβάστε αναλυτικά τους υποψήφιους αντιπάλους, σε περίπτωση που τελείωναν σήμερα τα πρωταθλήματα. Μη νομίζετε ότι θα υπάρξουν πολλές διαφορές σε δύο μήνες που θα έχουν ολοκληρωθεί όλες οι λίγκες, γιατί λίγο-πολύ έχει ξεκαθαρίσει το τοπίο.

Συγκεκριμένα:

* Στον 2ο γύρο μαζί με τον Ολυμπιακό θα μπουν στην κλήρωση και οι δεύτεροι της βαθμολογίας του ελβετικού, του αυστριακού, του τουρκικού, του τσεχικού και του ολλανδικού πρωταθλήματος. Αν τελείωναν τώρα τα πρωταθλήματα, ο Ολυμπιακός που μπαίνει ως 35ος στην κλήρωση βάσει της βαθμολογίας της ΟΥΕΦΑ, θα ήταν στους ισχυρούς μαζί με την Βασιλεία και τον Άγιαξ. Υποψήφιοι αντίπαλοί του θα ήταν η Γαλατασαράι, Βικτόρια Πλζεν και η αυστριακή Λιντς. Αν εξαιρεθεί η Λιντς, οι άλλες δύο ομάδες έχουν μία εμπειρία σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

* Εφόσον ξεπεράσει τον πρώτο «σκόπελο», στον 3ο προκριματικό γύρο θα μπουν οι νικητές των ζευγαριών του 2ου προκριματικού μαζί με τους δεύτερους από Πορτογαλία, Ουκρανία, Βέλγιο και τους τρίτους από Γαλλία και Ρωσία.

Ο Ολυμπιακός εκεί θα βρεθεί στο γκρουπ των αδυνάτων και όχι των ισχυρών, γιατί ακόμα και η «ισχυρή» Βασιλεία αν δεν περάσει από τον 2ο προκριματικό, υπάρχουν άλλες τέσσερις ομάδες από τις οκτώ που θα βρεθούν συνολικά στον 3ο γύρο που έχουν υψηλότερη βαθμολογία από τους «ερυθρόλευκους» στην κατάταξη της ΟΥΕΦΑ (αν τελείωναν – επαναλαμβάνουμε – τώρα τα πρωταθλήματα).

Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να βρεθεί απέναντι σε έναν εκ των Άγιαξ, Μπενφίκα, Ντιναμό Κιέβου και Λιόν! Ακόμα και αν αποκλειστεί ο Άγιαξ στον 2ο προκριματικό, πάλι θα είναι στους αδύνατους ο Ολυμπιακός, αφού ψηλότερα στη βαθμολογία είναι η ΤΣΣΚΑ Μόσχας! Οπότε, υποψήφιοι αντίπαλοι θα είναι οι ΤΣΣΚΑ Μόσχας, Μπενφίκα, Λιόν και Ντιναμό Κιέβου.

* Αν καταφέρει και βρεθεί στα πλέι οφ, τότε θα είναι ξανά στο γκρουπ των αδύνατων και θα αντιμετωπίσει μία από τις ομάδες που αναφέραμε παραπάνω που θα έχουν προκριθεί από τον 3ο προκριματικό γύρο.